Hlavní obsah

Filmové premiéry: Padesát odstínů svobody, Alenka v zemi zázraků, Potvora či Most na konci světa

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmem Padesát odstínů svobody se uzavírá trilogie lásky miliardáře Christiana Greye a Anastasie Steelové. Osobitou parafrází známé Alenky v říši divů je film scenáristicko režisérské dvojice Jana Kristina Studničková a Otakáro Maria Schmidt. Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu nabízí další dobrodružství Gerdy a Kaie. Potvora je civilně natočené drama zachycující všední vztahové situace. O důsledcích občanské války v Bosně a Hercegovině vypráví Most na konci světa.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Padesát odstínů svobody

Padesát odstínů svobody trailerVideo: CinemArt

Děj třetího pokračování filmu podle bestselleru anglické autorky E. L. Jamesové začíná svatbou. Po ní následují líbánky, pak chvilka dohadování manželů, jestli Ana bude pracovat a chodit na drink s kamarádkami nebo ne a nakonec cosi, co by bylo možné považovat skoro za thriller.

Padesát odstínů svobody, USA 2018, 105 min., režie: James Foley, hrají: Jamie Dornan, Dakota Johnsonová, Arielle Kebbelová, Eloise Mumfordová a další.

Alenka v zemi zázraků

Alenka v zemi zázraků trailerVideo: APK Cinema Service

Poetické vyprávění malé dívky, která putuje krajinou svého dětství jako kouzelným labyrintem a pozoruje a zaznamenává svět. Sny a realita se jí prolínají a vykreslují skrze její rodinu a svět slavnosti, kterými doslova protančí svým fantazijním viděním světa.

Alenka v zemi zázraků, Česko 2018, rodinný fantasy, 110 min., režie: Jana Kristina Studničková, Otakáro Maria Schmidt, hrají: Viktorie Stříbrná, Veronika Žilková, Boleslav Polívka, Tereza Taliánová, Mikuláš Matoušek a další

Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu

Sněhová královna Tajemství ohně a ledu trailerVideo: CinemArt

Gerda porazila Sněhovou královnu a osvobodila Kaie. Díky tomu se z nich od minulého filmu staly tak trochu pohádkové celebrity. Zatímco Gerda bere novou situaci s nadhledem, Kai se s nabytou popularitou vyrovnává o něco hůře. Aby si od vysilující slávy trochu odpočinuli, vydávají se do hor za svým trollím kamarádem Ormem, kde na ně však nečeká žádná odpočinková dovolená, ale pořádné nové dobrodružství.

Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu, Rusko, 2016, animovaný, 89 min., režie: Alexey Tsitsilin, v českém znění: Ondřej Rychlý, Martin Písařík, Marta Sovová, Filip Tomsa, Tereza Bebarová, Jana Altmannová, Jiří Knot a další.

Potvora

Potvora trailerVideo: Film Europe

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmova bytu a po malých krůčcích si podmaňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Jejich vzájemná přitažlivost má destruktivní následky.

Potvora, Dánsko 2017, drama, 86 min., režie: Christian Tafdrup, hrají: Anders Juul, Amanda Collinová, Rasmus Hammerich, Sidse Mickelborg a další.

Most na konci světa

Most na konci světa trailerVideo: Balkanfilm

Jedním z důsledků občanské války v Bosně a Hercegovině bylo to, že obrovské množství lidí přišlo o své domovy. Mnoho bosenských Chorvatů z Hercegoviny se uchýlilo do Chorvatska a usídlilo se v Krajině, odkud utekli či byli vyhnáni Srbové. Děj filmu se odehrává několik let poté, když se část Srbů chce vrátit domů. Noví chorvatští vlastníci nemovitostí se dostávají do velmi nezáviděníhodné situace - po několika málo letech jim hrozí, že opět skončí bez střechy nad hlavou...

Most na konci světa, Chorvatsko/Srbsko/Bosna a Hercegovina/Francie 2014, drama, 115 min. režie: Branko Ištvančić, hrají: Aleksandar Bogdanovic, Nela Kocisová, Slaven Knezovic, Vlatko Dulic a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám