Hlavní obsah

Tortharry pokřtí nové album

Právo, jaš

Od vydání minulé studiové desky hronovské deathmetalové kapely Tortharry uplynulo již pět let. Nyní na ni navazuje devátá studiovka Sinister Species, na které kapela zůstala věrná svému dlouholetému žánrovému směřování. Křest novinky proběhne v sobotu 20. ledna v Music Hall Zděřina na Náchodsku. Jako hosté dorazí Hypnos, Darkfall, Doomas a Steel Engraved.

Foto: archív kapely

Skupina Tortharry vydala nové album po pěti letech.

Článek

Deska byla natočena ve studiu The Barn, za kterým stojí hudebník Dan Friml. Ten si také vzal na starost celou produkci včetně mixu a masteringu.

Dvorní textař Tortharry Štefan Ležovič se v textech rozhodl reflektovat aktuální společenská témata, například odvrácenou tvář současného ekonomického zřízení, která dokáže pokřivit hodnotový žebříček jednotlivce natolik, že se mamon stane jediným relevantním měřítkem existence. Na desce je řeč i o tendenci k vybíjení si vlastních frustrací a komplexů na domnělém nepříteli, který za to všechno může.

K nové desce vznikl i videoklip ke skladbě Without a Break, který vytvořil Marek Frodys Pytlik. Premiéru měl 15. ledna na TV Rebel.

Reklama

Výběr článků

Načítám