Hlavní obsah

Superskupinu Les Triaboliques tvoří veteráni punku a world music

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V akustickém triu Les Triaboliques, které vystoupí 17. ledna v pražské Akropoli, se sešly významné hudební osobnosti posledních čtyřiceti let. Na mandolínu v nich hraje Ben Mandelson, který v 80. letech založil jednu z prvních skupin world music 3 Mustaphas 3, na saz punkový veterán Lu Edmonds a na kytaru spoluhráč Roberta Planta Justin Adams.

Foto: Rachot

Les Triaboliques

Článek

Koncert je velmi výjimečný vzhledem k vytížení členů tria v dalších kapelách. Na pódia se vrátili po téměř čtyřech letech na konci loňského roku. Lednové turné trvá jen dva týdny.

Les Triaboliques dali dohromady dva členové 3 Mustaphas 3 Ben Mandelson, který začínal v postpunkových Magazine a objevil se v Pogues či v Oyster Bandu, a Lu Edmonds. Ten patří k veteránům punkové scény, na konci sedmdesátých let hrál s Damned, s nimiž natočil druhou desku Music For Pleasure a s nimiž se snažil rozšířit záběr o zvukové plochy. Pak se objevil v Shriekback a od poloviny osmdesátých let hraje v Mekons. Také doprovázel politického písničkáře Billyho Bragga. V posledních letech také vystupuje v Public Image Limited s nimiž hrál i v Ostravě.

Foto: Rachot

Les Triaboliques

Justin Adams začínal s baskytaristou PIL Jah Wobblem, který ho přivedl k world music. Také spolupracoval s Sinéad O´Connorovou a doprovázel Roberta Planta. Jeho nahrávky produkoval stejně jako desky Tinariwen.

Reklama

Výběr článků

Načítám