Hlavní obsah

Fenomenální 2Cellos přivezou do Prahy hity

Právo, kul

Chorvatské instrumentální duo 2Cellos se na svém novém albu Score, které vyšlo loni v březnu, zaměřilo na populární filmové melodie a 14. června je v pražské O2 areně v doprovodu Bohemian Orchestra Symphony Prague předvede českému publiku naživo.

Foto: ČTK

Chorvatské instrumentální duo 2Cellos.

Článek

„Zajděte se na ně podívat naživo, jsou opravdu úžasní. Nevzpomínám si, že bych od koncertu Jimiho Hendrixe někdy v šedesátých letech viděl něco tak strhujícího,“ řekl britský hudebník Elton John o duu, které proslulo brilantní hrou na cello a hitovým repertoárem. V repertoáru má vše, od klasických skladeb J. S. Bacha, přes melodie z Pána prstenů po skladby z repertoáru rockových AC/DC, Guns N’ Roses nebo Nirvany.

2Cellos tvoří Luka Sulic (absolvent londýnské Royal Academy of Music) a Stjepan Hauser, který vystudoval Royal Northern of Music v Manchesteru. Oba jsou držiteli mnoha mezinárodních ocenění a vítězi nejprestižnějších hudebních soutěží.

Nahráli čtyři alba

Kariéru pod názvem 2Cellos odstartovali v roce 2011 úpravou hitu Smooth Criminal od Michaela Jacksona. Skladba se takřka přes noc stala virálním hitem na YouTubu, který záhy tandemu přinesl nahrávací smlouvu se Sony Masterworks a pozvání na turné Sira Eltona Johna.

Za uplynulých šest let nahrál čtyři alba, jeho videa na YouTube vykazují celkově přes 580 miliónů zhlédnutí, vyprodává největší koncertní sály, sportovní haly a amfiteátry od Ameriky přes Asii či Austrálii po Evropu. Hrál pro britskou královnu Alžbětu II. na jejím diamantovém výročí i bývalému prezidentovi Spojených států Baracku Obamovi.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám