Hlavní obsah

Nominace na Zlaté glóby: Tvář vody, Call Me By Your Name či Dunkerk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošním nominacím na filmovou cenu Zlatý Glóbus vévodí snímek z období studené války Tvář vody režiséra Guillerma del Tora. Má šanci získat sedm cen včetně glóbu za nejlepší drama. V této kategorii jsou kromě něj také milostný příběh Call Me by Your Name, válečné drama Dunkerk, drama vyšetřování vraždy Tři billboardy kousek za Ebbingem a Akta Pentagon: Skrytá válka režiséra Stevena Spielberga.

Foto: Falcon

Z filmu Call Me By Your Name

Článek

V kategorii neanglicky mluvených snímků se objevily chilský film Fantastická žena, americko-kambodžský životopisný snímek First They Killed My Father, německo-francouzský snímek Odnikud, dále film Nemilovaní, vzniklý v koprodukci Ruska, Francie, Belgie a Německa, a snímek Čtverec natočený ve spolupráci Švédska, Německa, Francie a Dánska.

Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herec v televizní komedii mají šanci získat Anthony Anderson, Aziz Ansari, Kevin Bacon, William Macy a Eric McCormack. Nejlepší ženský herecký výkon v komedii nebo muzikálu by mohl připadnout Pamele Adlonové, Alison Brieové, Rachel Brosnahanové, Isse Raeové nebo Frankie Shawové.

Foto: Vertical Ent.

Z filmu Dunkerk

Zlaté glóby uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Z letošních animovaných snímků se nejvíc líbily Mini šéf, The Breadwinner, Coco, Ferdinand a S láskou Vincent.

Kategorii televizních komediálních seriálů dominovala americká produkce v podobě seriálů The Marvelous Mrs. Maisel, Black-ish, Master of None, Smilf a dále Will a Grace. Zlaté glóby se budou udělovat už po pětasedmdesáté, vítězové letošního roku budou ohlášeni 7. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám