Hlavní obsah

Nové knihy: Soukupová, Zlatníková, Fousek, Tříska i Guevara

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Román ze současnosti, historie našich panovníků, žítkovské bohyně i několik biografií osobností českého divadla i světové politiky. A samozřejmě komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Petra Soukupová:

Nejlepší pro všechny

Nové knihy

Desetiletý rozmazlený průšvihář Viktor žije s matkou, divadelní herečkou, která si s jeho výchovou ani s vlastním životem neví příliš rady. Když jednoho dne dostává nabídku na natáčení seriálu, bere ji jako příležitost, jak všechny své problémy vyřešit...

Host, 368 stran, 329 Kč

Mirka Zlatníková:

Marie Terezie – Miluj a panuj

Nové knihy

Marie Terezie byla jednou z prvních žen v historii, které se dostaly do konfliktu mezi rolí matky, manželky a vládkyně. A jednou z mnoha, kterým po první lásce vstoupila do vztahu láska druhá, ještě osudovější než ta první. Román, podle něhož vznikl film. Nebo naopak?

Ikar, 264 stran, 259 Kč

Jonas T. Bengtsson:

Dívka jménem Sus

Nové knihy

Sus je devatenáct let, ale vypadá na dvanáct. Většinu života strávila v drsném prostředí kodaňského ghetta těch nejchudších. Její bratr leží v kómatu v nemocnici. Otec sedí ve vězení za vraždu její feťácké matky. Sus drží při životě jediná touha – touha po pomstě…

Odeon, přeložila Jana Ovská, 152 strany, 199 Kč

Vlastimil Hela:

Tajemství bohyní na Žítkové

Nové knihy

Pocta příběhu zanikajícího fenoménu výjimečných kopaničářských žen - a také muži, který byl katolickým farářem. Jsou to spisy Josefa Hofera, vydané roku 1913, v nichž popisuje „velezajímavé, skutečné případy, jak vychytralé venkovanky bohyňují čili čarují.“

Eminent, 344 stran, 299 Kč

Josef Fousek:

Od srdce

Nové knihy

Oproti minulým knihám, které zčásti byly naplněny optimismem a humorem, předkládá autor sbírku fejetonů, básní, textů, které vznikaly celou řadu let (1965–2016). Kniha umožňuje čtenářům nahlédnout do koutů autorovy duše.

Knižní klub, 240 stran, 259 Kč

Marie Formáčková

Jan Tříska

Nové knihy

Byl Romeem i Lorenzacciem, byl Faustem i Radúzem, byl králem Learem i Igorem Hnízdem. Biografie přibližuje životní peripetie renomovaného umělce, který vystudoval pražskou DAMU, ale životní i uměleckou dráhu však zkomplikovala složitá doba.

Knižní klub, 152 stran, 199 Kč

Juan Martin Guevara, Armelle Vincent:

Můj bratr Che

Nové knihy

Unikátní autobiografie, s předmluvou Josefa Opatrného, přináší důvěrný pohled na ikonu světového revolučního hnutí. Autor přibližuje rodinu tohoto lékaře a také atmosféru revoluční Kuby, kdy celá rodina strávila měsíce po boku již legendárního El Che.

Epocha, přeložila Tereza Dvořáková, 288 + 16 stran fotopřílohy, 285 Kč, e-kniha 159 Kč

Juan Reinaldo Sánchez, Axel Gyldén:

Skrytý život Fidela Castra

Nové knihy

Promlouvá Castrův osobní strážce, který hlídal kubánského vůdce 17 let. Když se však znelíbil, byl uvězněn a mučen a jen díky dramatickému útěku z Kuby se mu podařilo vyhnout jisté smrti. Jediná kniha o Castrovi, která vrhá světlo na tajné stránky jeho života.

Jota, přeložila Šárka Belisová, 226 stran, 328 Kč, e-kniha 219 Kč

Stephen Hillenburg:

SpongeBob 1: Praštěné podmořské příběhy

Nové knihy

Kdo žije v ananasu na dně moří? SpongeBob Squarepants. Nahlédněte do komplikované mysli hvězdice Patrika. Poznejte Planktonův rodokmen. Pod vodou je tolik legrace, že se napijete smíchy.

Crew, přeložil Filip Škába, 112 stran, 229 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám