Hlavní obsah

Filmové premiéry: Vražda v Orient expresu, Tom of Finland, Fantastická žena a další

Právo, Věra Míšková

S novou verzí slavné Vraždy v Orient expresu přichází režisér a herec Kenneth Branagh. Finským kandidátem na Oscara za nejlepší cizojazyčný film je biografický příběh Tom of Finland. Stříbrným medvědem za nejlepší scénář byla na Berlinale oceněna Fantastická žena. Matt Damon hraje hlavní roli v thrilleru Suburbicon: Temné předměstí. Nejen pro děti je animovaný film Maxinožka.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Vražda v Orient expresu

Upoutávka k filmu: Vražda v Orient expresuVideo: CinemArt

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně, mezi nimiž Hercule Poirot hledá vraha

Vražda v Orient expresu, USA 2017, krimi, 114 min., režie: Kenneth Branagh, hrají: Kenneth Branagh, Penélope Cruzová, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michele Pfeifferová a další.

Tom of Finland

Upoutávka na film: Tom of FinlandVideo: AČFK

Vyznamenaný důstojník Touko Laaksonen se vrací z druhé světové války a velmi rychle zjišťuje, že život ve Finsku v době míru je pro něj stejně znepokojivý. Helsinky jsou prodchnuté homofobií a všichni muži jsou nuceni k tomu, aby se oženili a měli děti. Touko nalézá útočiště ve vlastní umělecké tvorbě.

Tom of Finland, Finsko/ Švédsko/ Dánsko/ Německo 2017, drama, 116 min., režie: Dome Karukoski, hrají: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky, Taisto Oksanen a další.

Fantastická žena

Upoutávka k filmu: Fantastická ženaVideo: Artcam

Servírka, zpěvačka a také transžena Marina a postarší muž Orlando se do sebe zamilují a plánují společnou budoucnost. Orlando však náhle onemocní a umírá a Marina je nucena bojovat nejen s Orlandovou rodinou, která je přesvědčena, že Marina nese za jeho smrt zodpovědnost, ale i s předsudky svého okolí. A především za právo být sama sebou.

Fantastická žena, Chile/ Německo/ USA/ Španělsko 2017, drama, 104 min., režie: Sebastián Lelio, hrají: Daniela Vega, Francisci Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim a další.

Suburbicon: Temné předměstí

Upoutávka k filmu - Suburbicon: Temné předměstí Video: Bioscop

V 50. letech je život Rose a Gardnera v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Až jednoho dne je při vloupání Rose zavražděna a policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. Možná pro to má dobrý důvod...

Suburbicon: Temné předměstí, USA 2017, thriller, 104 min., režie: George Clooney, hrají: Matt Damon, Julianne Mooreová, Oscar Isaac a další.

Maxinožka

Upoutávka k filmu: MaxinožkaVideo: Vertical Ent.

Ztraceným tatínkem teenagera a outsidera Adama není nikdo jiný než legendární Lesní muž. Skrývá se hluboko v lese, aby ochránil sebe a svou rodinu před společností HairCo., obří korporací, která experimentuje se speciální DNA. Po setkání otec a syn začínají dohánět ztracený čas a Adam brzy zjistí, že i on má velké nadání, o kterém se mu dříve ani nezdálo.

Maxinožka, Francie/ Belgie 2017, animovaný, 91 min., režie: Jeremy Degruson, Ben Stassen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám