Hlavní obsah

Hvězda jazzového svátku Maceo Parker se do Brna vrací po šesti letech

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární jazzman, saxofonista a zpěvák měl Brno ve svém diáři při putování hudebním světem už několikrát a sám říká, že je to město, kam se vrací skoro jako pachatel na místo činu. Vždyť poprvé zde byl už před zhruba dvaceti lety, kdy byl znám hlavně užšímu okruhu fajnšmekrů. Jednání o jeho brněnském vystoupení, které se uskuteční 14. listopadu v Sono centru, trvala víc než rok.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Maceo Parker

Článek

Nakonec se to podařilo a čtyřiasedmdesátiletý mistr Parker, který už představuje úplně jiné styly než před dvěma desetiletími a v Brně bude vystupovat v rámci celoevropského turné, pravděpodobně v Brně zahraje už naposledy, popsal ředitel festivalu Moravia Music Fest Josef Buchta.

„Myslím, že se nám po celou dobu existence akce daří přinášet návštěvníkům nejen umělce světového formátu, významná jména či rodinnou atmosféru, ale i speciální hudební projekty vytvořené přímo v produkci Moravia Music Festu, což je u tuzemských festivalů unikátní. Letošní výročí chceme oslavit, jak se patří a festival opět posunout dá,“ dodal Buchta s tím, že k velkým hvězdám festivalu jistě patří i americký saxofonista Ernie Watts, jehož hudební um okouzlil vedle Paula Anky například i Franka Zappu nebo Rolling Stones, se kterými spolupracoval a který vystoupí 21. listopadu v klubu Metro.

Buchta nejen jako ředitel akce, ale i jako bandleader brněnského B-Side Bandu vystoupil s Vojtěchem Dykem a ne pouze na ozdobu se s nimi představilo i elegantní a zároveň nespoutané dámské vokální trio z Britských ostrovů The Puppini Sisters. Ty se do zpěváka i kapely již při předchozí spolupráci naprosto zamilovaly, jak samy uvedly.

Milovníci jazzového svátku, který potrvá až do 19. prosince, se mohou těšit i na originální projekt Romana Dragouna s komorním orchestrem, jež je kombinací již zmíněného B-Side Bandu a členů Filharmonie Brno, které doplní hlasy zpěváků Czech Ensemble Baroque Choir.

Reklama

Výběr článků

Načítám