Hlavní obsah

Karta se obrátila. Režisér X-Menů žaluje ženu, která ho obvinila ze znásilnění

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna obviňování slavných umělců ze sexuálního obtěžování nebo znásilnění - většinou bez důkazů - nabrala nový směr. Naposledy tvrdila neznámá Melanie Kohlerová na sociální síti, že ji před 12 lety znásilnil slavný režisér Brett Ratner. Nenásledovala omluva, ale žaloba za pomluvu.

Foto: Profimedia.cz

Brett Ratner

Článek

Ratner obvinění odmítá a tvrdí, že Kohlerová úmyslně lže. Svá tvrzení na Facebooku podle něj publikovala „s vědomím jejich lživosti, zlomyslně a s úmyslem uškodit“.

Režisér je přesvědčen, že Kohlerová způsobila škodu jeho profesní a osobní pověsti, a žádá odškodnění včetně proplacení nákladů na soud.

Ratnera obvinili v tisku z různých forem obtěžování také herečky jako Olivia Munnová a Natasha Henstridgeová. To však režisér také odmítl. Přesto zatím přerušil spolupráci s firmou Warner Bros., protože nechce poškodit jejich jméno.

„Ve světle těch tvrzení jsem si zvolil odstoupit ze všech projektů spojených s Warner Bros. Nechci mít žádný negativní dopad na studio, dokud se tyto osobní problémy nevyřeší,“ uvedl.

Brett Ratner natočil mimo jiné filmy jako X-Men: Poslední vzdor, Mistrovský plán, Červený drak a Křižovatka smrti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám