Hlavní obsah

Album Mirai pokřtila Ewa Farna, desku Poetiky zase Pokáč

Právo, Jaroslav Špulák

V diváky zcela zaplněném Lucerna Music Baru v Praze se v úterý večer odehrál dvojkoncert nadějných kapel vydavatelství Universal Music. Obě při něm pokřtily svá debutová alba. Skupina Mirai nahrávku Konnichiwa, Poetika kolekci Trinity.

Foto: Lucie Levá

Ewa Farna křtí desku skupiny Mirai.

Článek

První část večera patřila formaci Poetika. Základní tříčlennou sestavu doplnili dva koncertní muzikanti a kapela takto nabízela jednotlivé písničky z alba. Některé z nich zpívalo převážně dívčí publikum s ní, v dalších se beze studu alespoň přidávalo či pohupovalo v bocích.

Do skladby Pod hladinou si své sólo přišel s Poetikou zahrát rockový kytarista Miloš Knopp. Kmotrem desky se stal písničkář Pokáč, který se pak na konci vystoupení objevil s akustickou kytarou na pódiu a přidal se ke zpívající kapele.

Foto: Lucie Levá

Kmotrem alba Trinity skupiny Poetika byl Pokáč (vpravo).

Druhá část večera patřila frýdecko-místecké formaci Mirai. Servírovala divákům své hitovky i další skladby z debutové desky a nezapomněla ani na bubenické defilé, které je nedílnou součástí jejích koncertů.

Kmotrou nahrávky Konnichiwa se stala zpěvačka Ewa Farna, která za doprovodu Mirai zazpívala svou písničku Leporelo.

Kapely Mirai a Poetika měly původně v těchto dnech absolvovat společné koncertní turné. Protože ale došlo k tragické události v životě bubeníka Mirai Šimona Bílého, jehož manželka zemřela, přesunuly turné na jaro. Vystoupení v pražském Lucerna Music Baru bylo jediné letošní společné. Na další vyjedou obě kapely od 10. března 2018 z Plzně. Celkově na ně čeká sedm koncertů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám