Hlavní obsah

Praha bude malým Hollywoodem. Staví se nová studia

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o natáčení filmů v ČR je tak velký, že se vyplatí stavět nové velké ateliéry. Herec Marek Vašut je ve čtvrtek představil se zástupci firmy Prague Studios v Letňanech na okraji metropole.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Herec Marek Vašut na stavbě studií

Článek

„Budou to nejlepší, nejmodernější ateliéry v České republice,“ prohlásil ve čtvrtek přímo na stavbě jednatel Prague Studios Tomáš Krejčí. ”Kapacita starých Prague Studios byla zcela vyplněna, my jsme do našich už existujících studií nemohli dostat určité projekty, které přecházely k dalším studiím zde v Praze.“

V roce 2018 už by mělo být v Letňanech k dispozici celkem pět ateliérů, celkově šlo o investici asi 140 miliónů Kč, její součástí je i modernizace současných ateliérů.

„Dnes již registrujeme požadavky na dlouhodobý nájem nových ateliérů na rok 2018,” dodal ředitel společnosti Jindřich Guttner.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Stávající ateliéry v Letňanech

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky
Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Stavba studií na okraji Prahy

Studia vznikla na místě bývalé letecké továrny, když tam v roce 2001 přestavěli dva hangáry. Za Prague Studios stojí úspěšná filmová produkční společnost Milk and Honey Pictures (M). Natáčela se tam řada zahraničních filmů, třeba Red Tails, Children of Dune, Van Helsing, Wanted a The Adventurers.

„V Prague Studios jsme natáčeli film Red Tails a byla to fantastická zkušenost. Bylo velmi osvěžující pracovat ve studiu, které skutečně rozumělo našim potřebám a flexibilně se jim dokázalo přizpůsobit. Zdejší tým rychle reagoval na každou žádost a byl proaktivní v řešení problémů. Prague Studios mám stále v srdci,“ řekl americký producent Rick McCallum.

Reklama

Výběr článků

Načítám