Hlavní obsah

ČT koupila Masters of Sex, prodala První republiku

Právo, jp

Česká televize (ČT) koupila na skončeném mezinárodních veletrhu v Cannes pokračování politického seriálu Dům z karet, druhou řadu britské historické ságy o královně Viktorii i čtyři řady kultovního seriálu o výzkumu sexuality Masters of Sex, který se začne vysílat na stanici ČT Art.

Foto: Česká televize

Seriál První republika

Článek

Veřejnoprávní televize také zakoupila trojdílnou životopisnou minisérii Madiba inspirovanou životem Nelsona Mandely a třiašedesát epizod britského seriálu Doc Martin. Z filmů získala vysílací práva na Ten, kdo mě hlídá od Ridleyho Scotta, Lorda Jima s Peterem O´Toolem či Hranice lásky režiséra Neila Jordana.

Pro ČT Art má televize přímý přenos opery Umberta Giordana: Andrea Chénier, kterou otevírá podzimní sezónu milánská La Scala. Podobně velkou kulturní událostí bude prosincové uvedení Donizettiho Marie Stuartovny z Metropolitní opery v New Yorku, které rovněž uvidíme.

Anděl Páně jde do světa

Zahraniční distributoři měli z produkce ČT zájem o druhou řadu První republiky, pokračování seriálu Labyrint, vánoční pohádku Pravý rytíř, druhý díl Anděla Páně a o dokumenty o Petru Zuskovi a Štefánu Margitovi. Slovinská veřejnoprávní televize koupí od ČT práva na zrestaurované a do vysokého rozlišení převedené večerníčky Bob a Bobek, Maxipes Fík a Říkání o víle Amálce.

Svoji verzi kriminálního psychologického dramatu Spravedlnost by rádi natočili Američané. O předlohu minisérie režiséra Petra Bebjaka v hlavní roli s Ondřejem Vetchým projevila zájem produkční společnost Entertainment One.

Reklama

Výběr článků

Načítám