Hlavní obsah

Filmové premiéry: Chlapi nepláčou, Esa z pralesa, Hora mezi námi a Svatba

Právo, Věra Míšková

Pod hlavičkou KVIFF Distribution, která spojuje MFF Karlovy Vary, Českou televizi a distribuční společnost Aerofilms, jde do kin snímek Chlapi nepláčou, oceněný ve Varech Zvláštní cenou poroty. Esa z pralesa je animované zvířecí dobrodružství. Úplně jinak dobrodružná je cesta Kate Winsletové ve filmu Hora mezi námi. Po svobodném rozhodování touží hrdinka filmu Svatba. Český dokument Jmenuji se Hladový Bizon se odehrává převážně v indiánské rezervaci v Novém Mexiku.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Chlapi nepláčou

Trailer k filmu Chlapi nepláčou Video: Aerofilms

V opuštěném horském hotelu probíhá psychologický experiment: na jednom místě se potká osm dobrovolníků - válečných veteránů, zastupujících různé národnosti a etnika bývalé Jugoslávie, aby zde podstoupili společnou terapii. V atmosféře obrovského prázdného hotelu vyplouvají na povrch ty nejhlubší rány minulosti, zasazené rodinou či válečnou zkušeností.

Chlapi nepláčou, Bosna a Hercegovina 2017, drama, 98 min., režie: Alen Drljević, hrají: Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Sebastian Cavazza a další.

Esa z pralesa

Trailer k filmu Esa z pralesa Video: Bioscop

Maurice sice vypadá jako obyčejný tučňák, ale uvnitř jeho hrudi bije statečné srdce tygra. Však byl také vychován hrdou tygřicí. Maurice se touží stát nejlepším kung-fu mistrem na světě. To nebude vůbec snadné, protože vyniká spíše neohrabaností a nemotorností, ale také obrovským odhodláním.

Esa z pralesa, Francie 2017, animovaný, 97 min., režie: David Alaux, v českém znění: Daniel Krejčík, Igor Bareš, Jakub Kohák, René Slováčková, Zdeněk Mahdal a další.

Hora mezi námi

Trailer k filmu Hora mezi námi Video: CinemArt

Dva náhodní spolucestující se po ztroskotání malého letadla ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo ztracené letadlo nehledá. Vydávají se na nebezpečnou cestu sami, ale nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu

Hora mezi námi, USA 2017, drama, 109 min., režie: Hany Abu-Asad, hrají: Kate Winsletová, Idris Elba, Dermot Mulroney, Beau Bridges a další.

Svatba

Trailer k filmu SvatbaVideo: Artcam

Osmnáctiletá belgická Pákistánka Zahira si je velmi blízká se všemi členy své rodiny až do dne, kdy jí začnou nutit do tradičního sňatku. Mladá dívka rozpolcená mezi požadavky rodičů, svým západním způsobem života a touhou po svobodě spoléhá na pomoc svého důvěrníka, staršího bratra Amira.

Svatba, Francie, Pákistán, Lucembursko, Belgie 2017, drama, 98 min., režie: Stephan Streker, hrají: Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi, Olivier Gourmet, Neena Kulkarni, Alice de Lencquesaingová a další.

Jmenuji se Hladový Bizon

Trailer k filmu Jmenuji se Hladový Bizon Video: APK Cinema Service

Jan od narození nevidí, zhoršuje se mu sluch a říká si Hladový Bizon. S manželkou Zuzanou se vydává z Moravy za medicinmanem z kmene Navahů, aby u něho podstoupil ozdravný rituál. Přežijí Bizonovy romantické představy o životě indiánů konfrontaci s realitou?

Jmenuji se hladový Bizon, Česko/ Slovensko 2017, dokument, 83 min., režie: Pavel Jurda

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám