Hlavní obsah

Festival Designblok 2017 se uskuteční na konci října

Právo, šíd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctý ročník pražského mezinárodního festivalu designu a módy Designblok 2017, který se bude konat od 26. do 30. října, letos uvede instalace 304 tvůrců z deseti zemí.

Foto: archív Festivalu Designblok 2017

Plakát aktuálního ročníku Festivalu Designblok.

Článek

Celý festival bude protínat ústřední téma Jídlo, které bude patrné v jednotlivých instalacích designérů, doprovodném programu i v centrálním prostoru. Festival představí novinky tuzemských i zahraničních designérů a výrobců, a to nejen v oblasti nábytku, svítidel nebo bytových doplňků, ale také módy, šperků, dětských hraček, knih nebo elektroniky. Hlavním výstavním prostorem přehlídky bude letos již potřetí prostor pražského Výstaviště.

V Superstudiu návštěvníci najdou novinky firem. Letos obnovená tradiční sklářská značka Rückl vystaví novou kolekci broušeného skla od Ronyho Plesla, instalace firmy Brokis ukáže svítidla ve tvaru makronek od Lucie Koldové, BOMMA se účastní poprvé pod vedením nových uměleckých ředitelů, studia deFORM.

Prohlédnout i koupit

Nově se představí také automobilová značka Renault se svou vlajkovou lodí limuzínou Espace.

Openstudio v levém křídle Průmyslového paláce předvede 169 designérů, studií, škol a módních návrhářů. Výstavy a kolekce budou prodejní, takže si je návštěvníci budou moci nejen prohlédnout, ale budou si moci i nakoupit. V Openstudiu se otevře také diskusní platforma Reflex Stage, která celý týden naplní doprovodným programem tematických diskusí, přednášek a workshopů.

Fanoušci uměleckého designu budou mít možnost zhlédnout projekty v prostoru Art House v Lapidáriu Národního muzea. Designér a profesor pražské UMPRUM Jiří Pelcl vystaví kolekci váz Symbióza, která kombinuje materiály a organické tvary skla. Studio LLEV uvede kolekci mýdlových objektů a Maxim Velčovský vytvoří instalaci Štěstí ze skleněných střepů. Celkem bude v Lapidáriu umístěno 22 uměleckých instalací českých designérů i zahraničních hostů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám