Hlavní obsah

Zlatá Praha uvede 73 filmů

Právo, ČTK, VLA

Sedm desítek snímků o hudbě, divadle a tanci z 16 zemí představí televizní festival Zlatá Praha, jehož 54. ročník bude probíhat od 27. do 30. září. Řekl to generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Na zahajovacím večeru vystoupí operní pěvec Adam Plachetka s hosty.

Článek

Upozornil, že na prestižní přehlídce bude poprvé udělena Cena Evropské vysílací unie a Mezinárodního hudebního a mediálního centra, kterou za celoživotní dílo převezme britský režisér Brian Large. Na jeho kontě je 700 snímků.

Na zahajovacím večeru vystoupí na Nové scéně Národního divadla operní pěvec Adam Plachetka s hosty. V doprovodném programu festivalu je 50 vystoupení a workshopů tanečních skupin i třeba autogramiády účastníků StarDance.

Ředitel přehlídky a výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl řekl, že Zlatá Praha je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších televizních festivalů o hudbě, tanci a divadle na světě.

České snímky budou soutěžit v konkurenci 61 zahraničních filmů a dokumentů, zhlédnutí všech by zabralo takřka 90 hodin. Budou mezi nimi například záznam inscenace z Metropolitní opery nebo dokument o Bavorské státní opeře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám