Hlavní obsah

Avantgardní Sex Mob představí autorskou desku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sex Mob patří už dvě desetiletí k nejzajímavějším avantgardním newyorským jazzovým souborům. Doposud na sebe poutal pozornost hlavně originálními úpravami známých témat, jako byly motivy z bondovek i rockové hity jako Ruby Tuesday od Rolling Stones nebo About A Girl od Nirvany. Loni ale vydali desku Cultural Capital, která je čistě autorská. Tu představí 26. září na koncertu v pražském Jazz Docku.

Foto: Rachot

Sex Mob

Článek

Pro Sex Mob, které dal dohromady trumpetista Longue Lizards Steven Bernstein, je typický osobitý zvuk snižcové trubky. Dalšími členy jsou saxofonista Briggan Krauss, kontrabasista Tony Scherr a bubeník Kenny Wollesen.

Díky osobitému soundu a neotřelému způsobu úprav písní na sebe Sex Mob záhy připoutali pozornost. Už na debutu se objevovaly vlastní skladby, dominovaly mu neotřelé úpravy známých písní, jako byla McCartneyho Live And Let Die nebo Sign ’O ’Times od Prince. Protože právě ty slavily největší úspěch, tak soubor natočil album Sex Mob Does Bond, kde se radikální přístup projevil nejen v hudbě, ale i v úpravě názvů, takže z Dr. No se stal Dr. Yes. V roce 2013 podobně pojali témata z Felliniho filmů na albu Cinema, Circus & Spaghetti: The Music Of Nino Rota.

V roce 2009 natočili živé album Live In Willisau s varhaníkem Johnem Medeskim. Až loni nahráli čistě autorské album Cultural Capital.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám