Hlavní obsah

GLOSA: Když se zamiluje Terminátor. Ve 3D

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1991 vstoupil do kin Terminátor 2. Měl na svou dobu fantastické triky, byl tu mladý Arnold v nejvyšší formě, sexy svobodná matka Sára, co se uměla ohánět mašinkvérem, a k tomu nabušený soundtrack od mladých a nespoutaných „Guns“ s Axlem Rosem v čele. Všem klukům od osmi do osmdesáti tehdy spadla čelist a dlouho ji nemohli nasadit zpátky. V září James Cameron vypouští T2 do kin znovu a ve 3D verzi.

Foto: Tristar Pictures

Sexy samoživitelka Sára s "mašinkvérem". T 1000 (Robert Patrick) ji měl zlikvidovat, ve skutečnosti měl ale při natáčení jiné úmysly.

Článek

V roce 1991 byl Terminátor 2 revoluční, pokud jde o sci-fi vizionářství a také triky a kameru. Dnes už nikdo nežasne nad dalšími díly se zbytečně rozmělněnou zápletkou ani nad triky, přesto je Terminátor 2 výjimečný film.

Po 26 letech vypadá ve 3D verzi velmi dobře, Arnie je na motorce v kožené bundičce nesnesitelně cool, droboučká Linda Hamiltonová hraje jako o život a Robert Patrick se tváří ledově zle.

Foto: Tristar Pictures

Terminátor 2: Den zúčtování. Arnold se proměnil ze zlého zabijáka na tatínka.

Některé záběry hraničí s genialitou, třeba když T 800 vchází do chodby a Linda před ním upadne na podlahu a dívá se na Arnolda zespodu nebo když se honí na motorkách v betonových kanálech v L.A. To není jen normální akční film, to je čirá poezie v pohybu.

Ale dost už nostalgického plácání, na závěr malý fór. Terminátor T 1000 (Robert Patrick) se teď po 26 letech přiznal, že se mu Sára, kterou měl zabít, při natáčení strašně líbila. Herečka Linda Hamiltonová se k tomu dosud nevyjádřila, ale zřejmě to neklaplo, když ho na konci poslala do rozžhavené oceli. Tam ovšem poslala i hodného T 800 (Arnolda), takže kdo ví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám