Hlavní obsah

Eggers natočí remake

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britsko-kanadský historický horor Čarodějnice, který se loni v březnu dostal i do českých kin, si vysloužil poměrně rozporuplné reakce.

Foto: ČTK

Americký režisér Robert Eggers.

Článek

Festivalové publikum a většina filmových kritiků byly z filmu nadšené, leč mnozí tradiční filmoví diváci jej přijali s despektem. Na serveru csfd.cz je jeho hodnocení 57 procent.

Jeho americký režisér Robert Eggers nyní připravuje další příspěvek do žánru horor, a sice remake filmu Upír Nosferatu z roku 1922 (v Česku byl uváděn pod názvem Nosferatu, symfonie hrůzy).

Kultovní dílo se už dočkalo více adaptací, mezi ty nejvydařenější patří film Wernera Herzoga z roku 1979 či snímek Ve stínu upíra, který popisuje natáčení původního filmu.

Chystaný film budou produkovat Chris Columbus a Eleanor Columbus a v hlavních rolích by se měla objevit i Anya TaylorJoy, která si zahrála i v Čarodějnici. Původní němý horor, který se natáčel mimo jiné také na Slovensku, režíroval Friedrich Wilhelm Murnau a v roli démonického hraběte Orloka se představil Max Schreck.

Orlok se v příběhu pokusil zakoupit nemovitost v Německu. Dohodnout transakci přišel realitní agent, který si však velmi rychle začal uvědomovat, že ne všechno je v pořádku.

Scénář k filmu byl napsán podle knižní předlohy irského spisovatele Brama Stokera.

Reklama

Výběr článků

Načítám