Hlavní obsah

Z nových knih: Klevisová, Rottová, Vondruška, Beran i Archibald

Právo, František Cinger

Bohatá nabídka jedinečných titulů: nové detektivky současné i historické, milostné příběhy, úvahy o politice i filozofii, i nový komiks a audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Michale Klevisová:

Zmizela v mlze

Kriminalista Josef Bergman chce strávit dovolenou ve vesnici u norského fjordu. Místní psychosomatička Katrine však začne dostávat vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katrine zemře další pacientka. Bergman zjišťuje, kdo všechno tu má nějaké tajemství...

Motto, 376 stran, 269 Kč

Inna Rottová:

Třicet sezón lásky

Novinář a spisovatel Petr Toman, žijící v New Yorku, přijel do Prahy, aby se zúčastnil prezentace své knihy o bývalých profesionálních muzikantkách. Hlavně chce vyhledat svou první, skoro dětskou platonickou lásku Marcelu Zelenou...

Moba, 296 stran, 233 Kč, e-kniha 169 Kč

Ladislav Beran:

Námluvy se zločinem

O tom, že každé námluvy nemusí skončit dobře, a námluvy se zločinem už vůbec ne, vypráví krimi povídky emeritního komisaře kriminální služby. Už názvy povídek – Ďábelský plán, Parťák, který nedržel slovo, Druhá identita, Zloděj, který neměl talent – zaujmou.

Moba, 240 stran, 224 Kč, e-kniha 169 Kč

Vlastimil Vondruška:

Vzpoura goliardů

Píše se rok 1261. Oldřich z Chlumu odjíždí s několika významnými velmoži do německých Cách s tajným posláním. Záhy po příjezdu je zavražděn císařův komoří a osobní přítel Richarda Cornwalského. Z vraždy jsou obviněni čeští šlechtici a uvězněni...

Moba, 296 stran, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Emil Hakl:

Umina verze

Čtyřicátník František neboli Ef je trochu rezignovaný, leč zvídavý solitér, do práce fyzicky nechodí, závazky nemá, bydlí sám. Ideální k tomu, aby nějaký čas opatroval... umělou ženu. Uma se totiž potřebuje zdokonalit v sociálních interakcích, pochopit svět, naučit se žít.

OneHotBook, účinkují Jana Stryková a David Novotný, 4:34 hodin, 289 Kč

Erik Tabery:

Opuštěná společnost

Příspěvek do předvolební diskuse věnovaný výrazně dvěma osobnostem Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi. S otázkou: Je Česko zemí humanismu, evropanství, svobody, otevřené diskuse a občanské společnosti? Proč zrovna dnes tolik lidí tyto ideje odmítá či zpochybňuje?

Paseka, 284 stran, 289 Kč

Lukáš Borovička (editor):

„Světový názor“

Historie pojmu „světový názor“ začíná už v Kantově Kritice soudnosti (1790). Fascinující dějiny pokračují specifickými aktualizacemi u Humboldta, Jasperse, Mannheima, Marquarda, Goldmanna nebo Eagletona. Právě jejich pojetí představuje tato publikace.

Academia, 224 stran, 285 Kč

John Archibald:

1 + 1 = 1: Rovnice života a symbiotická ®evoluce

Většina populárně naučných knih zabývajících se biologickou evolucí se obvykle soustřeďuje nejčastěji na několik oblíbených skupin živočichů. Nejenže tak opomíjí značnou část veškeré biologické rozmanitosti, ale i klíčovou událost – vznik eukaryotické buňky...

Vyšehrad, přeložil Josef Lhotský, 240 stran, 318 Kč

Charlie Adlard, Robert Kirkman:

Živí mrtví 22: Nový začátek

Válka skončila, ale ne všechno dopadlo tak, jak si Rick přál. Společnost se rozpadla během měsíců. Od války uplynuly už dva roky a život se pozvolna stává civilizovanějším. V tu chvíli však do Alexandrie přichází nová skupinka přeživších a nevěří svým očím.

Crew, 136 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám