Hlavní obsah

Náhradníci na Szigetu o víkendu zklamali

Právo, Barbora Olšanová, Přemysl Štěpáneki

Největším lákadlem víkendového programu festivalu Sziget v Budapešti byli Američané Macklemore & Ryan Lewis. Sobotní večer, kdy se festival přehoupl do druhé poloviny, byl vyprodán a v ostrovním areálu se tak pohybovalo více než osmdesát tisíc návštěvníků.

Foto: David Peltán

Iggy Azalea na Szigetu příliš nenadchla.

Článek

Macklemore & Ryan Lewis předvedli skvělou show. Macklemore nezapomněl několikrát zmínit svůj pozitivní vztah k Budapešti i celému Szigetu a dokonale si podmanil desetitisíce aplaudujících fanoušků, kteří přišli na jejich koncert.

Show byla nabitá pozitivní energií a silnou osobností, která z Macklemora na pódiu vyzařuje. Bohužel se opět nevyhnul dlouhým monologům, které vystoupení poněkud srážely. Přesto pro řadu fanoušků předčilo i skvělou Pink, která nadchla publikum úvodní den festivalu.

Magdalenu Staňkovou, která přijela na festival z Prahy, celá show uchvátila. „Macklemore nezapomněl vyzdvihnout hodnoty, na nichž festival Sziget stojí. Pospolitost, ohleduplnost a vzájemný respekt. Líbilo se mi, že hovořil o nedůležitosti barvy kůže, náboženského vyznání i genderové nebo národnostní příslušnosti.“

Zatímco toto vystoupení zanechalo v divácích mnoho emocí, předchozí dvě na hlavním pódiu brzy propadla do hlubin zapomnění. Je sice omluvou, že Iggy Azaela a Galantis zaskakovali na poslední chvíli za odřeknuté koncerty Rity Ory a Clean Bandit, avšak jejich show byly pro hlavní pódium festivalu nedůstojné.

Byla by škoda nezmínit skvělý koncertní set páteční hvězdy Kasabian. Muzikanti z britského Leicesteru předvedli velmi živé až rozpustilé vystoupení.

Českou porci muziky přivezly na Sziget zpěvačka Klára Vytisková a její kapela Klara & The Pop. Na Europe Stage koncertovaly v pozdním odpoledni, leč vzhledem k dechberoucímu tropickému vedru nebylo pod pódiem mnoho lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám