Hlavní obsah

Na Przystanek Woodstock míří i naše kapely. Zahrají tam Projekt Parabelum, Idio & Idio a další

Právo, Jaroslav Špulák

Od 3. do 5. srpna se bude v polském městě Kostrzyn nad Odrou konat hudební festival Przystanek Woodstock. Patří k největším v Evropě, každoročně na něj jezdí statisíce návštěvníků, přičemž loni jich bylo více než 600 tisíc. Vstup na festival je zdarma, hrát na něm budou i české skupiny a v areálu bude Czech House.

Foto: archív MusicMap

Projekt Parabelum zahraje na velké festivalové scéně.

Článek

V roce 2016 koncertovala na festivalu naše formace The Snuff. Na jeho letošním ročníku vystoupí další české kapely, které se do programu probojovaly z pražského výběrového kola. Na hlavním pódiu se představí Projekt Parabelum, na pódiu pivovaru Lech si zahrají Idio & Idio, malou scénu obsadí Cox & Vox a Fish Face.

Poprvé v celé historii pozvali organizátoři festivalu Českou republiku přes agenturu MusicMap, aby na akci prezentovala českou hudbu, historii, sport a umělce. Projekt Czech House vznikl za podpory ministerstva pro místní rozvoj a Czech Tourismu.

Foto: archív MusicMap

Do Polska jedou i Idio & Idio.

Foto: archív MusicMap

Na Przystanku Woodstock vystoupí také Cox & Vox.

V Českém domě budou k dispozici informace o naší zemi, několik velkoformátových snímků vystihujících krásu přírody a památek země a k dispozici budou brýle pro virtuální realitu.

Na akustické scéně budou vystupovat skupiny By The Way, Rambling Wolves, Charlotta, Marry B a další, které se účastnily největší soutěže neprofesionálních kapel ve střední Evropě, Skutečná liga. Uměleckou scénu zastoupí Laco Garaj, který bude vystavovat své obrazy, skleněné sochy a vitráže, jež byly k vidění například ve filmu Johanka z Arku režiséra Luca Bessona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám