Hlavní obsah

Filmové premiéry: Křižáček, Španělská královna, Čára a další

Právo, Věra Míšková

Křišťálový glóbus za nejlepší film karlovarského festivalu dostal český Křižáček. Překrásná Penélope Cruzová hraje hlavní roli v novém filmu Fernanda Trueby Španělská královna. Cenu za nejlepší režii získal na letošním MFF Karlovy Vary Peter Bebjak za kriminální thriller Čára. O tom, že nejen úspěch, a nejen v Čechách se neodpouští, je španělsko-argentinský film Vážený občan. V době studené války se odehrává krimi Atomic Blonde: Bez lítosti.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Křižáček

Trailer k filmu Křižáček

Malý Jeník, jediný potomek rytíře Bořka, utíká z domova v touze dosáhnout Svaté země. Samota, klopýtání přes kořeny a překonání strachu ze tmy se samy o sobě stávají vzrušujícím zážitkem; neznaje však směr, brzy se ztrácí a archetypálně dětský element vyprávění s ním. Zoufalý otec se vydává po stopách zmizelého synka.

Křižáček, Česko/ Slovensko/ Itálie, drama, 90 min., režie: Václav Kadrnka, hrají: Karel Roden, Aleš Bilík, Matouš John, Jana Semerádová, Jiří Soukup a další.

Španělská královna

Trailer k filmu Španělská královna

Do fašistického Španělska přijíždějí po druhé světové válce zájemci o natáčení filmu o královně Isabele I. Generál Franco je projektem nadšený, neví však, že režisér nikdy nenatočil zvukový film, scenárista nikdy nenapsal kvalitní scénář a producent nikdy nevyprodukoval nic dobrého. Jedinou skutečnou hvězdou tak je Macarena Granada...

Španělská královna, Španělsko 2016, komediální drama, 128 min., režie: Fernando Trueba, hrají: Penélope Cruzová, Santiago Segura, Jorge Sanz, Javier Cámara a další.

Čára

Trailer k filmu ČáraVideo: Bontonfilm

Adam Krajňák je otcem rodiny a zároveň také hlavou pašerácké skupiny, která převáží přes slovensko-ukrajinskou hranici cigarety. Když ale jedna z pašeráckých dodávek ztroskotá, spustí se nezastavitelná lavina událostí, během níž bude muset Krajňák zpochybnit své vlastní mezníky, které dosud nechtěl překročit.

Čára, Slovensko/ Ukrajina 2017, thriller, 115 min., režie: Peter Bebjak, hrají: Tomáš Maštalír, Emília Vášáryová, Andy Hryc, Eugen Libezňuk, Zuzana Fialová a další.

Vážený občan

Trailer k filmu Vážený občan

Spisovateli Danielu Mantovanimu leží svět u nohou. Právě získal Nobelovu cenu za literaturu, ale místo zadostiučinění se dostavila kocovina. Když mu má být v rodném argentinském zapadákově přidělen čestný titul váženého občana, rozhodne se vrátit ke vzpomínkám, dávným láskám, starým přátelstvím. Brzy však zjistí, že nikdo neumí tak milovat a nenávidět jako lidé, kteří vás znají od dětství.

Vážený občan, Španělsko/ Argentina 2016, drama, 117 min., režie: Gastón Duprat, Mariano Cohn, hrají: Oscar Martínez, Dady Brieva, Andrea Frigerio

Atomic Blonde: Bez lítosti

Trailer k filmu Atomic Blonde: Bez lítosti - s upozorněnímVideo: Vertical Ent.

Agentka MI6 Lorraine Broughtonová je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy.

Atomic Blonde: Bez lítosti, USA 2017, mysteriózní thriller, 115 min., režie: David Leitch, hrají: Charlize Theronová, James McAvoy, John Goodman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám