Hlavní obsah

GLOSA: Mamma Mia, Stallone, Mizerové. Hollywood nás umlátí pokračováními

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další mohutná vlna pokračování filmů nás zavalí koncem tohoto roku a příští rok. Budou to „dvojky“, „trojky“ i „čtyřky“. Nejde přitom většinou o výjimečně dobré či legendární filmy, zdá se, že dnes už se sequelu může dočkat úplně cokoliv.

Foto: Bontonfilm

Mamma Mia! se vrací.

Článek

Primárně jde u pokračování o zaručený zisk, ale určité naděje na kvalitu vzbuzuje třeba sci-fi snímek Blade Runner 2049, který uvidíme již v říjnu 2017. Desítky let odolávali režiséři pokušení prodloužit osmdesátkovou klasiku a nakonec do toho „praštil“ Denis Villeneuve. Vzhledem k tomu, že uznávaný Kanaďan natočil i filmy Sicario, Zmizení nebo Příchozí, nemuselo by to být špatné.

Foto: Falcon

Ryan Gosling ve filmu Blade Runner 2049

Svalovec Sylvester Stallone už nic jiného než pokračování nedělá. Akční film Plán útěku se dočká v roce 2018 dvojky. Expert na bezpečnost vězení Ray Breslin musí opět dokázat, že je nejlepší. V prvním díle se roztomile pral se Schwarzeneggerem, ale Arnie už ve dvojce neohlásil účast. Soustředí se teď raději na pokračování Conana. Aby toho nebylo málo, Stallone exhumuje ještě Rockyho ve filmu Creed 2.

Už před Vánocemi 2017 se dočkáme také dalších Hvězdných válek.

Foto: Bontonfilm

Supermoderní vězení a dozorci v anonymních maskách

Ze záhadných důvodů bude pokračovat romantický muzikál Mamma Mia!, a dokonce i zapomenutá Disneyho pohádka Kouzelná romance. Ta byla o pohádkové princezně, která se dostane do současného reálného světa a potká se v New Yorku „s pohledným právníkem“.

Dalšího dílu se dočká v sezóně 2018 i série Labyrint. Nikdy neměla moc dobré recenze, přesto bude mít třetí pokračování – prý už poslední a s podtitulem The Death Cure.

Po čtrnácti letech si někdo vzpomněl i na akční film Mizerové s Martinem Lawrencem a Willem Smithem a příští rok by do kin měla dorazit „trojka“.

A nakonec dva horory, které budou mít už čtvrté pokračování – jde o Insidious: Chapter 4 a Purge 4.

Reklama

Výběr článků

Načítám