Hlavní obsah

Zpěvák Linkin Park spáchal sebevraždu

Zpěvák nu-metalové skupiny Linkin Park Chester Bennington spáchal sebevraždu. Uvedl to server TMZ zaměřený na život celebrit. Podle jeho zdrojů se oběsil ve své rezidenci v Palos Verdes. Jeho tělo bylo objeveno ve čtvrtek ráno místního času. Skupina ještě letos v červnu vystoupila v Praze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Linkin Park v klipu NumbVideo: Reuters

 
Článek

Důvod, proč se 41letý zpěvák, který měl šest dětí, rozhodl zabít, zatím není znám. Bennington měl problémy s alkoholem a drogami. Kdysi také říkal, že se chtěl zabít, protože byl jako dítě zneužíván jiným mužem.

V roce 2003 prodělal operaci kvůli hiátové hernii, což je druh nepravé kýly.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák Linkin Park Chester Bennington

Bennington byl blízkým přítelem Chrise Cornella z grungeových Soundgarden, který se oběsil v květnu.[celá zpráva] Benningtona Cornellova sebevražda silně zasáhla.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Chester Bennington s manželkou Talindou na fotografii z roku 2012

Linkin Park patří k jedněm z nejúspěšnějších nu-metalových skupin, které spojovaly metal s hardcorem a prvky hip hopu a rapu. Jejich debutového alba Hybrid Theory z roku 2000 se prodalo přes čtrnáct miliónů kusů, žádná další deska ale už tak úspěšná nebyla. Následovala alba Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) a již zmíněné The Hunting Party (2014).

Foto: Petr Horník, Právo

Linkin Park na scéně Aerodrome Festivalu.

Letošní album One More Light nebylo kladně hodnoceno, představovalo příklon k popu. Síla skupiny ale byla především v koncertech, což se ukázalo i letos na festivalu Aerodrome.[celá zpráva]

Skupina také uspěla, když po debutu vydala společnou desku s rapperem Jayem-Z Collision Course.[celá zpráva]

Bennington byl i zpěvákem americké grungeové skupiny Stone Temple Pilots.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám