Hlavní obsah

Islandské krimi i královna Viktorie na podzim na ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize chce na podzim zaujmout nabídkou nových světových seriálů. Bude to především uznávaná anglická krimi série Happy Valley, seriál o královně Viktorii nebo severské krimi z Islandu V Pasti.

Foto: Česká televize

Seriál Šťastné údolí.

Článek

„Pro vysílání České televize se každý rok snažíme vybírat to nejzajímavější, co se na poli soudobé světové televizní produkce děje. Náš výběr tak odpovídá oblastem dnešního diváckého zájmu všude v Evropě, což jsou politická dramata, krimi a také historické a výpravné ságy,“ řekl ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Cenami Britské akademie (BAFTA) za nejlepší dramatický seriál, za scénář či herecký výkon Sarah Lancashireové se chlubí Happy Valley (Štastné údolí). Jde o britský seriál z dílny BBC, jehož hlavní hrdinkou je seržantka Catherine Cawoodová. Vyšetřuje případ únosu, který se vymkne kontrole a je příčinou série brutálních násilných činů na malém městě.

Foto: Česká televize

Viktorie

Výpravná série Viktorie je o britské královně, jež na trůn nastoupila v pouhých osmnácti letech a stála v čele státu šedesát čtyři let.

Foto: Česká televize

Rozdělené nebe. Západoněmecké ženy si musely v 70. letech dávat pozor na pohledné agenty.

„Příběh další silné ženské osobnosti přinese také seriál Hotel Sacher hollywoodského režiséra Roberta Dornhelma, který nyní pro Českou televizi dokončuje minisérii Marie Terezie. Nejproslulejší hotel ve Vídni, kolem kterého se točí místní honorace, řídí panovačná majitelka Anna Sacherová. Ta přes dynamicky se měnící okolní svět stále zastává tradiční hodnoty a třídní rozdělení společnosti a dostává se tak do komplikovaných situací a propletených milostných avantýr,“ popsala mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Mrazivé krimi V pasti pochází z Islandu. Desetidílná série se odehrává v malém městečku, kde rybáři vytáhnou z moře torzo zavražděného muže. Nález vyvolá v sousedské komunitě, kde se všichni znají, vlnu strachu a podezřívání. Sněhová bouře navíc odřízne městečko od okolního světa.

Poměrně kuriózní je německá minisérie Rozdělené nebe. Vypráví příběh východního agenta, který má úkol svádět západoněmecké ženy pracující ve vládních organizacích a získávat od nich informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám