Hlavní obsah

Vytáhněte gramofony ze sklepa, J.A.R. vycházejí na vinylu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stále mohutnější vinylovou vlnu naskočila také kultovní česká parta J.A.R., existující již téměř třicet let. Novinka Eskalace dobra vychází jako dvojalbum.

Foto: Warner Music

J.A.R.: Eskalace dobra

Článek

Eskalace dobra je první studiová deska J.A.R. po šesti letech. Fandové i kritici po ní skočili a propukli v nadšení. Dobré recenze jen potvrzují fakt, že skupina, založená v roce 1989, pořád „platí” a je nápaditější než mnozí o generaci mladší rapeři.

Dvojalbum na vinylu obsahuje komplet jedenácti novinkových nahrávek včetně několika bonusů – silná nálož temného funku s nádechem bigbítu a s bezkonkurenčními texty. Do hávu nonsensové poezie halí Ota Klempíř narážky na krizi středního věku, sex, politiku, pervitin a Zlatého slavíka.

Tvorba pro povrchní posluchače to skutečně není, ale J.A.R. dobře vědí, že vnímaví lidé jejich desky zbožňují. „Na to, jaká jsme parta úchyláků, jsme doceněni až až,” okomentoval to nedávno v deníku Právo se suchým humorem Ota „Klempa“ Klempíř.

Reklama

Výběr článků

Načítám