Hlavní obsah

Guns N’ Roses hráli pro téměř padesát tisíc lidí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Guns N’ Roses vystoupila v úterý večer na letišti v pražských Letňanech. Přijela v rámci evropské části turné Not In This Lifetime a podle sdělení pořadatelů přišlo na její koncert bezmála padesát tisíc diváků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dvě hlavní persony kapely vedle sebe, vpředu zleva zpěvák W. Axl Rose a kytarista Slash

Článek

Legendární skupina, která vznikla už v roce 1985 v Los Angeles, nabídla ve tříhodinovém setu třicet písniček. Byly mezi nimi takové hity, jakými nesporně jsou Welcome To The Jungle, Yesterdays, Sweet Child O’Mine, November Rain nebo v přídavku i jedna z nejkrásnějších balad hudební historie, Don’t Cry.

Doplnila je řada coververzí, ať už z dávného repertoáru kapely (Live And Let Die od Wings či Knockin’ On Heaven’s Door od Boba Dylana), či speciálně připravených pro probíhající koncertní sérii (Black Hole Sun od Soundgarden nebo Whole Lotta Rosie od AC/DC).

Právě se skupinou AC/DC zpíval na stejném místě před rokem frontman Guns N’ Roses William Axl Rose. Jeho nejbližším uměleckým parťákem byl tentokrát vynikající kytarista Slash, jenž později ze sestavy Guns N’ Roses odešel a věnoval se vlastní kariéře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Guns N’ Roses na letišti v Letňanech.

Teprve loni se tihle dva do té doby rozhádaní umělci zase spojili a výsledkem je turné, na němž je doprovází ještě baskytarista Duff McKagan, který u toho byl i na přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy se kapela těšila největší slávě. Dalším je klávesista Dizzy Reed, jenž do sestavy přišel v roce 1990, kytarista Richard Fortus, ten je v ní od roku 2002, bubeník Frank Ferrer ke kapele přibyl v roce 2006 a klávesistka Melissa Reeseová se přidala v roce 2016.

V roli hostů se v Praze představily skotská skupina Biffy Clyro a americká zpěvačka Jesse Jo Stark, která celý minifestival krátce po sedmnácté hodině v úterý večer otevřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám