Hlavní obsah

Aerodrome Festival začal. Mallory Knox kvůli nehodě nedorazili

Právo, Jaroslav Špulák

Na letišti v pražských Letňanech začal v neděli po poledni s třičtvrtěhodinovým zpožděním hudební Aerodrome Festival. Způsobeno bylo tím, že britská kapela Mallory Knox na akci nedorazila.

Foto: Petr Horník, Právo

Royal Republic hráli druzí.

Článek

Podle sdělení pořadatelů měla v noci na neděli nehodu v Německu. Muzikantům se nic nestalo, ale kvůli časovému skluzu nebyla schopna na pražský festival dorazit ve stanovený čas.

Od třinácté hodiny se v areálu v Letňanech scházely tisíce návštěvníků. Do večera by jich mělo být na pětadvacet tisíc, přičemž hlavní hvězda akce, americká skupina Linkin Park, vystoupí ve 21.15 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Diváků přibývá.

Festival zahájila patnáct minut před čtrnáctou hodinou britská formace Counterfeit. Své role se zhostila skvěle, její zpěvák výtečně pracoval s diváky, jeden part odzpíval v prvních řadách, dirigoval také pohyb pod pódiem a jeho kapela předvedla energický rockový výkon.

Švédští Royal Republic hráli druzí, na pódium přišli v padnoucích oblecích a odehráli několik razantních rockových písniček se silným melodickým nábojem.

Enter Shikari, britská indierocková kapela využívající prvky elektroniky přispěla k dobré atmosféře také šťavnatým setem, který diváky zásadně rozparádil.

V areálu odpoledne pražilo slunko, teploty stoupaly ke třiceti stupňům a publikum mezi jednotlivými sety odpočívalo v trávě. Večerními hvězdami akce jsou podle programu Machine Gun Kelly, Simple Plan a především Linkin Park.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám