Hlavní obsah

Nehorázný podvod, zuří dědicové kvůli Princově muzikálu Purple Rain

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový divadelní muzikál Purple Rain ohlásil v Londýně Gary Lloyd, který se podílel i na show Thriller Live inspirované Michaelem Jacksonem. Dědicové Princova díla o tom ale nic nevědí.

Foto: Mike Blake, Reuters

Zpěvák Prince

Článek

Purple Rain má být podle autorů „oslavou Prince s živou hudbou a tancem“ a bude obsahovat hity jako Kiss, Purple Rain a Little Red Corvette.

„Ani Princova rodina, ani správci dědictví nedali žádné svolení k užití jeho jména, podoby nebo hudebních nahrávek pro tuto událost,” řekl poradce dědiců Troy Carter.

„Tohle je nehorázný pokus podvést fanoušky, aby si mysleli, že vidí muzikál Purple Rain, ale je to jen skupina hrající coververze.“

„Momentálně zvažujeme právní kroky a těšíme se, že uvedeme na pódiu skutečný Purple Rain, a to v blízké budoucnosti,“ dodal.

Neoficiální Purple Rain produkují Adam Spiegel, Mark Goucher a Claire-Bridget Kenwrightová, která uvedla, že jsou dlouholetými fanoušky Prince a jeho hudby a jsou nadšeni, že ji mohou přinést fandům ve Velké Británii.

„Nemáme v úmyslu nikoho podvádět, bude to oslava uměleckého díla s živou hudbou a tancem,“ uvedla.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém žil a tvořil hudebník Prince, se otevírá veřejnosti jako muzeum

Téměř stejná aféra vypukla v dubnu. Den poté, co začaly internetové obchody nabízet novinku Deliverance, složenou z neznámých písní nedávno zemřelého zpěváka a muzikanta, deska z nabídky zmizela. Na internetu obchodníci nabízeli digitální předprodej desky, která měla fyzicky vyjít v červnu. To se už ale nestane. EP Deliverance zmizelo z nabídky všech velkých obchodů jako iTunes, Apple Music či Amazon Music.

Správci Princova dědictví totiž tvrdí, že jde o nelegální vydání, a požádali soud, aby prodej zakázal. Zároveň podali žalobu na zvukového inženýra a muzikanta George Iana Boxilla, který s Princem písničky natáčel a pak je sám zvukově upravoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám