Hlavní obsah

Film Sama vrátí Lubu Skořepovou opět na divadelní jeviště

Novinky, kl, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Luba Skořepová, která zemřela loni v prosinci ve věku 93 let, se symbolicky opět vrátí na divadelní jeviště. Stane se tak 21. září při celorepublikové premiéře chystaného filmu Sama, který dokumentuje poslední roky hereččina života.

Chystaný film SAMA představí poslední roky života herečky Luby SkořepovéVideo: Novinky

 
Článek

„Film nepůjde do klasických kin, ale do tradičních prostor divadel. Lubu tak u příležitosti jejích nedožitých narozenin vrátíme zpátky na jeviště. Tam kde to měla nejradši, kde se cítila nejlíp před diváky,” řekl režisér Otakar Faifr.

Film pojednává o posledních letech hereččina života. „Když Luba překročila devadesátku, nebyla tak aktivní, ale pořád měla touhu něco dělat, pořád měla touhu něco tvořit. Proto jsme se domluvili, že natočíme film, který bude právě o tomto období lidského života, kdy o herce není zas až takový zájem, ale oni by chtěli ještě něco vytvořit,” dodal Faifr.

„Chci si zahrát. Musím se to naučit, žít s těma letama, ale hrát bych chtěla pořád,” říká herečka posmutněle v ukázce z chystaného filmu.

Celorepubliková premiéra filmu Sama, kde Luba Skořepová ztvárnila jedinou a hlavní roli, se uskuteční 21. září v Divadle Rokoko. Partnerem filmu se stala nadace Krása pomoci Taťány Kuchařové. Kampaň, ve které mohou lidé finančně přispět postprodukci filmu, probíhá na webových stránkách Hithit.

Reklama

Související články

Zemřela Luba Skořepová

Ve věku 93 let v pátek v jedné z pražských nemocnic zemřela herečka Luba Skořepová, informovala její přítelkyně Helena Váňová. Emeritní členka Národního...

Výběr článků

Načítám