Hlavní obsah

Pan Tau je zpátky. Opět bude česko-německý

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá firma Caligari natočí ve spolupráci s Českou televizí nové díly Pana Tau, seriálu známého ze sedmdesátých let minulého století.

Foto: Česká televize

Pan Tau

Článek

Německá firma koupila na Pana Tau práva a chystá 52 nových dílů a dva celovečerní filmy. Jde o poměrně velkou společnost, která od roku 1986 vyrábí hrané filmy, seriály, animované pohádky, televizní pořady a dokumentární filmy.

Spolupráce s Němci je přirozená, protože původní seriál také točila Československá televize spolu s německými televizemi WDR a MDR. Slovo Tau znamená v němčině rosa.

„Česká televize se bude na nových dílech Pana Tau podílet a účastní se příprav na natáčení. V celém projektu, který předpokládá úzkou spolupráci německých a českých tvůrců, je intenzivně zapojena do formulování kreativního konceptu seriálu, tvorby scénářů a do přípravy a výroby českých dílů. Smlouvu s dědici Jindřicha Poláka a Oty Hofmana na práva natočit nové díly Pana Tau již uzavřela německá produkční společnost Caligari Films,“ řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Už od roku 1966

První sérii o Panu Tau natočil režisér Jindřich Polák podle scénáře Oty Hofmana už v roce 1966. Následovaly desítky dalších příběhů, které se točily až do konce osmdesátých let. Vedle Otty Šimánka v titulní roli hráli třeba Josef Aleš, Františka Alešová, Karel Augusta, Josef Bek, Karel Bělohradský, Svatopluk Beneš, Josef Bláha a Jiřina Bohdalová.

V novém seriálu bude Pana Tau zřejmě hrát německý herec. Podrobnosti o ději zatím známé nejsou, ale je jasné, že se styl série bude muset výrazně modernizovat, protože dnešní děti už seriály z šedesátých a sedmdesátých let jen těžko přijmou.

Reklama

Výběr článků

Načítám