Hlavní obsah

Kytara pro Maxima jde do dražby. Výtěžek pomůže nemocnému chlapci

Právo, kul, jaš

Honza Homola, zpěvák a kytarista skupiny Wohnout, připravuje od jara minulého roku charitativní projekt nazvaný Kytara pro Maxima. Nechával podepisovat svou starou kytaru od významných osobností hudební i nehudební scény. Nyní ji dal do dražby a zisk věnuje na dobrou věc.

Foto: archív skupiny Wohnout

Kytara s podpisy osobností.

Článek

Maxim je šestiletý chlapec, který se narodil s mnoha vážnými vývojovými vadami. K jeho hlavním diagnózám patří Hirschprungova choroba, celodenní potřeba kyslíku, epilepsie a mnoho dalších potíží. Po celou dobu nebylo jasné, jaká genetická porucha to všechno způsobila. Až nyní se podařilo celkovou diagnózu objasnit. Název onemocnění je Mabry syndrom, který byl diagnostikován prozatím jen asi u deseti dětí na světě.

Cílem tohoto projektu je kytaru vydražit a zisk věnovat na zdravotní péči pro Maxima, konkrétně na novou spolehlivou odsávačku hlenů a antidekubitní matraci do postýlky proti vzniku proleženin.

Na kytaře jsou mimo jiné podpisy kardiochirurga Jana Pirka, cestovatele Miloslava Stingla, herce Pavla Lišky, již zesnulého kytaristy Radima Hladíka, dobrodruha Stevea Lichtaga, zpěvačky Evy Pilarové, rappera Marpa, cellistky Terezie Kovalové, režiséra Jakuba Koháka, herce Vojty Kotka, kapel Chinaski, Monkey Business, Divokýho Billa, Čechomoru, Tata Bojs a mnoha dalších.

Dražba začala 21. dubna na serveru Aukro.cz,  posledním dnem k příhozu bude 30. duben.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám