Hlavní obsah

SuperStar2 začala ztečí hotelu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Jak v mraveništi to vypadalo v pondělí od časného rána v ostravském hotelovém domě Jindřich, kde v osm hodin začal první konkurs druhého pokračování soutěže Česko hledá SuperStar. Na čtrnáct set chlapců a dívek vzalo budovu ztečí. Výkony stovky nejlepších budou v úterý posuzovat porotci Gábina Osvaldová a Ondřej Soukup spolu s Michalem Horáčkem a učitelem zpěvu Eduardem Klezlou.

Článek

"Jsem tady už od půl sedmé, říkám si, že kdo dřív přijde, ten bude dřív vědět, na čem je," svěřila se Právu v pondělí v osm hodin ráno, kdy celá akce odstartovala, jedna z nalíčených účastnic. To už byla cesta do vnitřku budovy, kde konkurs probíhal, prakticky neprostupná. Řada nedočkavých adeptů pěvecké kariéry si to přijela zkusit do Ostravy podruhé.

"Minulý rok jsem byla na konkursu v Praze, ale neuspěla jsem. Proto jsem teď přijela do Ostravy, je tady určitě menší konkurence," řekla sedmnáctiletá Lucie Velčovská z Pardubic.

Nemilosrdné soudy

Po prezentaci, která trvala zhruba dvě hodiny, účastníci jednotlivě chodili před tři komise. Soudy byly nemilosrdné. Třináct set lidí vypadlo, do úterního užšího výběru postoupila pouze stovka nejlepších.

Byl mezi nimi i Martin Hanske, který je na Ostravsku znám jako neodolatelný imitátor Karla Gotta. Osmadvacetiletý, stále usměvavý Rom, jenž je znám z vystupování na lidových zábavách i z regionálních rádií, dorazil na konkurs jako jediný ve společenském obleku a už při vstupu do rozlehlé restaurace, která sloužila jako obří čekárna, na sebe strhl pozornost tím, že vyhecoval shromážděné stovky lidí ke sborovému zpěvu, a dokonce i k tanci.

"Přišel jsem, abych zvítězil, tak jako se mi to podařilo v televizní soutěži Do-re-mi," řekl Právu. Nikdo se proto nedivil, když pak se skladbou Jdi za štěstím okamžitě uspěl. "Začal jsem zpívat a asi po dvaceti vteřinách mě porotci přerušili a řekli, že postupuji a mám přijít i zítra. Můj cíl je dostat se do finále," řekl v pondělí Hanske.

Zuna: Šoumeni se najdou na každém konkursu

Pavel Zuna z televize Nova řekl, že nepřehlédnutelní šoumeni se najdou na každém konkursu. Šance ale podle něj nemají o moc větší než ostatní uchazeči. "Loni jsme tady měli kluka, který neuvěřitelných osm hodin táhl zábavu a krátil tak čekání ostatním účastníkům. Když přišel před komisi, byl tak ochraptělý, že skoro nemohl zpívat. Ale my bychom ho stejně nevybrali," řekl Zuna.

Jízdní řád druhé řady SuperStar

Do druhé série soutěže Česko hledá SuperStar se přihlásilo 8357 uchazečů, což je proti prvnímu ročníku nárůst o více než pět tisíc zájemců.

Druhý konkurts se odbude ve dnech 11. až 15. listopadu v Praze za účasti 5062 mladých lidí. Třetí 17. až18. listopadu v Brně, kam by mělo přijít 1878 zájemců. Šedesát semifinalistů 11. až 12. prosince vybere porota v pražském Divadle komedie.

První televizní epizoda bude na TV Nova odvysílána 9. ledna 2005. Úvodní semifinále 20. února, první finále 20. dubna a sestřih z toho nejlepšího 19. června. Všechny díly se budou vysílat v neděli ve 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Nova bude vysílat druhou řadu SuperStar

Televizní stanice Nova úspěšně uzavřela jednání se zástupci držitele celosvětové licence zábavního pořadu Pop Idols, který se letos v ČR vysílal pod názvem...

Petra Páchová se SuperStar nekamarádí

Petra Páchová, účastnice vyhledávací soutěže Česko hledá Superstar, která si získala přezdívku Zlatuška, několik měsíců po skončení první řady projektu zpívá...

O SuperStar je větší zájem než poprvé

Do druhé řady projektu Česko hledá SuperStar, který začne televize Nova vysílat od ledna příštího roku, se už přihlásilo víc zájemců, než když se televize...

Výběr článků

Načítám