Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Na recyklované Šmouly se chodí víc než na recyklované kyborgy

Novinky, Stanislav Dvořák

Nová verze letité pohádkové série přišla do kin pod názvem Šmoulové: Zapomenutá vesnice a za poslední víkend má vyšší návštěvnost než Kráska a zvíře i sci-fi Ghost in the Shell.

Foto: Falcon

Šmoulové

Článek

V animované pohádce o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi.

Kráska a zvíře, hraná americká pohádka studia Disney, má v ČR značný úspěch. Po třech týdnech se jí ještě pořád daří držet se na druhém místě.

Foto: Cinemart

Major hledá sama sebe v depresivním sci-fi městě.

Třetí místo a Ghost in the Shell. Jde o americkou předělávku staršího japonského animáku, kde hlavní hrdinka Major (Scarlett Johanssonová) v budoucnosti bojuje s kyberzločinem i vlastní psychikou.

Americký film Ruperta Sanderse vychází z dost staré předlohy. Jde o klasickou, paranoidně laděnou sci-fi ve stylu Matrix/Total Recall, která milovníky původní japonské animace pochopitelně nemůže nadchnout. Její specifika žádný hraný film nemůže nahradit.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.4.Šmoulové: Zapomenutá vesnice57 401
2.1.Kráska a zvíře23 055
3.-Ghost in the Shell18 113
4.2.Masaryk9 685
5.3.Život5 530
6.8.Rande naslepo3 826
7.5.Logan: Wolverine3 555
8.41.Úkryt v zoo3 497
9.9.Skryté zlo2 614
10.7.Kong: Ostrov lebek1 857
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám