Hlavní obsah

Ředitelem ČT chtějí být Petr Dvořák i bývalý šéf Primy

Právo, jp
Aktualizováno

Údajně jen dvanáct lidí si chce po dobu šestiletého mandátu sednout od 1. října do křesla generálního ředitele České televize. Radní České televize (ČT) mají na svém středečním veřejném jednání rady oznámit, kdo se do výběrového řízení přihlásil. Uzávěrka byla v pondělí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Česká televize na Kavčích horách

Článek

Seznam zájemců koloval po internetu a sociálních sítích již v úterý. Pokud je pravdivý, tak z něj vyplývá, že šéfovat televizi hodlá dvanáct lidí, což je podstatně méně než při minulých konkursech, kdy se běžně hlásilo přes třicet zájemců.

Podle tohoto seznamu chce mandát obhájit stávající generální ředitel Petr Dvořák. Zájem má i bývalý generální ředitel Primy Martin Konrád. Do konkursu na ředitele se skoro pravidelně hlásí generální komisař Expa 2015 Jiří František Potužník, který kdysi v ČT ve zpravodajství pracoval. Zkusit konkurs hodlá i bývalý šéf zpravodajství ČT Karel Novák.

V seznamu se ocitl někdejší poslanec ODS Daniel Petruška nebo lídr Strany práce Radoslav Štědroň. Mezi kandidáty jsou dvě ženy - Alena Dlabačová a Gabriela Froňková Dousková. První kolo volby, které zúží počet kandidátů, se uskuteční 12. dubna. Nový ředitel má být zvolen 26. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám