Hlavní obsah

Festival Bazaar: Víc než národ

Právo, rh

Pod heslem Víc než národ nabídne od 17. do 19. března třetí ročník tanečního a divadelního festivalu Bazaar přehlídku nezávislé divadelní a taneční tvorby ze střední, východní a jižní Evropy.

Foto: Jakub Wittchen

Rumunsko-polská inscenace Matky z oceli je divadelní sci-fi z blízké budoucnosti.

Článek

Festival pořádá sdružení Motus a divadlo Alfred ve dvoře. Kromě této domovské scény se Bazaar koná i ve Studiu Hrdinů a Studiu Alta. Pávě ve Studiu Hrdinů otevře festivalový program v pátek 17. března představení kontroverzního chorvatského režiséra Olivera Frljiće Černá zem pohltí toho, kdo odstoupí zrádně! v provedení slovinského souboru Mladinsko.

Dramaturgie letošního ročníku dále uvede antimuzikál Transformability bulharského tanečníka a performera Willyho Pragera, rumunsko-polskou spolupráci Mădăliny Dan a Agaty Siniarske Matky z oceli, jež zkoumá mechanismy spojené s veřejnými a soukromými projevy emocí či divadelní výzkum postsovětské ženy nazvaný Dior v Moskvě.

Festival Bazaar je jediným divadelním „development festivalem“ ve střední Evropě, tedy přehlídkou ukázek připravovaných inscenací a work-in-progress, které nabízejí vhled do procesu vzniku uměleckého díla. Sobotní program proto představuje celodenní maratón scénických a tanečních projektů umělců z ČR, Polska, Německa, Izraele, Srbska, Slovenska a dalších zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám