Hlavní obsah

Vokální Skety s Dusilovou, Dykem a majorem Zemanem

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká vokální skupina Skety připravila druhé řadové album Týdytý, které vyjde 31. března a mimo jiné obsahuje novou verzi znělky ze seriálu Třicet případů majora Zemana. Skupina se pochlubila, že jim „procítěnou deklamací“ přispěl i populární televizní hlasatel Alexander Hemala.

Foto: Milan Marenčák

Skety

Článek

Pražský sextet natočil novou desku ve studiích Faust a Sono, kam si pozval spoustu hostů. Zvolili trochu jiný přístup než u první desky. Tentokrát nepředělávali světové jazzové a popové standardy, připravili si vlastní věci a také úpravy českých písní.

Na desce najdete autorské skladby i hlasy Lenky Dusilové, Anety Langerové, Vojtěcha Dyka, Kláry Vytiskové nebo Ondřeje Rumla, který si s chutí zazpíval skladbu Petra Wajsara. Rapuje tam Xindl X a zahostoval si i Robert Nebřenský ze skupiny Vltava. Desku míchal Američan Bill Hare, držitel dvou Grammy.

Humor Sket se uplatňuje nejen v narážce na normalizační seriál, snaží se bavit také texty, místy se blížícími dadaismu. Skupinu, která vznikla v roce 2011, tvoří  Veronika Vítová, Alice Bauer, Marta Kloučková, Michal Strnad, Štěpán Janoušek a Petr Wajsar. Se svými mixy popu, jazzu i beatboxu mají velký úspěch na zahraničních pódiích.

Svou novinku pokřtí v pražské La Fabrice 4. dubna 2017. Vstupenky jsou v předprodeji k dispozici za 390 korun, na místě pak za 450 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám