Hlavní obsah

Našli viníka chyby na Oscarech

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chybu při vyhlášení majitelů Oscara v kategorii Nejlepší film způsobil zaměstnanec společnosti PricewaterhouseCoopers. Ta je již od roku 1934 zodpovědná za sčítání hlasů a zabezpečení utajení jmen vítězů prestižní ankety. Její zástupci to oznámili na Twitteru a o celé věci informovala mnohá média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oscara za nejlepší film získalo drama Moonlight, nejvíc sošek má La La LandVideo: AP

 
Článek

Oscarový ceremoniál se uskutečnil v noci z neděle na pondělí v Hollywoodu. Cenu pro nejlepší film na něm dostalo drama Moonlight. To však jako vítěze vyhlásili až po upozornění tvůrců filmu La La Land, kteří byli původně jako vítězové vyhlášeni a na pódiu už se radovali z úspěchu.

Podle zástupců společnosti PricewaterhouseCoopers předal jejich zaměstnanec Brian Cullinan Warrenu Beattymu a Faye Dunawayové, kteří měli oznámit jméno vítěze, místo správné obálky tu záložní. V ní byl napsán výsledek kategorie Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Cullinan stál na levé straně jeviště a jeho kolegyně Martha Ruizová na pravé, přičemž oba měli na starosti dvě sady obálek. K chybě došlo poté, co Cullinan předal Beattymu obálku se jménem vítězky kategorie, jež byla vyhlášena dříve z obálky od jeho kolegyně.

„Po odhalení chyby nepostupovali pan Cullinan ani jeho partnerka dostatečně rychle a podle protokolu na její napravení,“ uvedli zástupci společnosti a znovu se za incident omluvili.

K situaci se vyjádřili i zástupci americké Akademie filmových umění a věd. I oni své prohlášení zveřejnili na Twitteru.

„Je nám velmi líto chyb, které se staly v rámci předávání ceny pro Nejlepší film během oscarového ceremoniálu. Omlouváme se hercům a tvůrcům snímků La La Land a Moonlight a klaníme se důstojnosti, kterou za daných okolností prokázali. Omlouváme se všem zúčastněným, včetně Warrena Beattyho a Faye Dunawayové, tvůrcům obou filmů, a našim divákům z celého světa, kteří se na to dívali,“ uvedli.

Omluva zveřejněná na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám