Hlavní obsah

Bratři Hádkovi se v novém spotu k Českému lvu mění v šelmy

Novinky, Lucie Sieglová

Spoty k 24. Českému lvu natočili loňští vítězové mužských hereckých kategorií, hlavní i vedlejší, bratři Matěj a Kryštof Hádkovi. Oceněni byli za film Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského, jenž je také autorem scénářů a režisérem spotů. Ty si tentokrát hrají s myšlenkou, že cena jejího laureáta umí proměnit ve lva.

Bratři Hádkovi ve spotu k Českému lvuVideo: Magnesia

 
Článek

„Být Český lev znamená mít spoustu výhod, ale také spoustu problémů. Proti minulým ročníkům je v těchto spotech jedna zásadní změna. Tentokrát jsme si České lvy nepozvali do studia a nedělali jsme s nimi žádné rozhovory, naopak! Vydali jsme se přímo za nimi domů a jen jsme je poctivě pozorovali. Vznikla z toho taková ‚ZOO‘,“ řekl k námětu Prušinovský.

Foto: Magnesia

Kryštof a Matěj Hádkovi

Kryštof Hádek jej doplňuje: „O improvizaci až na pár detailů nešlo, scénáře byly pevně dané. Tento ročník a pojetí spotů je ale trochu jiné než v minulých letech. Scénky jsou zasazené do civilního prostředí. Prostě normální život lidí, kteří se mění v šelmy…“ uvedl pro Novinky.

Foto: Magnesia

Kryštof Hádek

Za Kobry a užovky byl loni Lvy oceněn i Jan Prušinovský – za nejlepší film a režii. „Natočil jsem film, který získal Českého lva, a že tedy byl oceněn spíš ten film než já sám. Je ale fakt, že jsem si všiml, že mě od té doby zdraví více lidí,“ dodal.

Výsledky 24. Českého lva budou vyhlášeny 4. března 2017 v Rudolfinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám