Hlavní obsah

Kidmanová a Witherspoonová jsou Sedmilhářky

Novinky, Stanislav Dvořák

Novou sérii Sedmilhářky podle knižního bestselleru začne v Česku 20. února vysílat HBO. Napínavé drama o ženách z jednoho amerického města režíroval Jean-Marc Vallée.

Foto: HBO

Reese Witherspoonová v Sedmilhářkách

Článek

Minisérie vznikla podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Liane Moriartyové, která už podruhé vychází v češtině. Vedle dvou jmenovaných hvězd v Sedmilhářkách hrají také Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Alexander Skarsgård nebo dcera hudebníka Lennyho Kravitze Zoe. Režisér Jean-Marc Vallée má za sebou mimo jiné film Divočina a Klub poslední naděje, který mu vynesl nominaci na Oscara.

Sedmilhářky jsou částečně detektivkou o vraždě, ale současně i komedií. Na benefiční akci ve škole dojde k úmrtí, které nějak souvisí s rivalitou mezi třemi místními matkami.

Foto: HBO

Hrdinky seriálu Sedmilhářky

Madeline (Reese Witherspoonová) je živelná máma v domácnosti, která nenávidí exmanželovu mladší ženu Bonnie (Zoe Kravitzová), instruktorku jógy. Madelineina nejlepší kamarádka Celeste (Nicole Kidmanová) žije ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgard) a Jane (Shailene Woodleyová) je svobodná matka s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste chrání.

Foto: HBO

Nicole Kidmanová

Všechny ženy skrývají ve svých načančaných domácnostech nějakou „špínu“, která se postupně dere na povrch. Příběh je prokládaný pasážemi z policejních výslechů, kde rodiče a učitelé odhalují drby o těch druhých, hlavně pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, úspěšné Renatě (Laura Dernová).

Scénář Sedmilhářek napsal David E. Kelley, který se podílel mimo jiné na slavném seriálu Ally McBealová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám