Hlavní obsah

Vypsaná fixa ve čtvrtek neohlášeně vydala album. Jeho název je v osmisměrce na obalu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez předešlého ohlášení vydala ve čtvrtek v pravé poledne pardubická rocková skupina Vypsaná fixa své nové album. Jeho název neoznámila, ale fanoušci si jej mohou vyluštit v osmisměrce, která je součástí přední strany obalu.

Foto: Daniel Oravec

Vypsaná fixa vydala novou desku 2. února 2017 v pravé poledne.

Článek

Již osmé studiové album kapely bylo nahráno pod producentským dohledem Ondřeje Ježka na čtyřech místech v České republice - v Ústí nad Labem, Vernéřovicích na Broumovsku, ve Zlíně a na Seči. Na desce je dvanáct písniček.

„V tomto případě jsme měli nejdříve vymyšlený koncept vydání a teprve potom začaly vznikat písničky,“ řekl Novinkám.cz zpěvák a kytarista Márdi.

Foto: archív kapely

Obal nopvého alba Vypsané fixy.

„Každé místo, na kterém jsme nahrávali, potřebovalo po zvukové stránce jiný přístup, každé mělo jinou atmosféru a náboj. Třeba natáčení v odsvěceném kostele na Broumovsku bylo nezapomenutelné jak silou místa, tak akustikou,“ dodal.

K novému albu připravila Vypsaná fixa roční sérii koncertů. Jarní část začne 3. března v Krnově a skončí osmého dubna v Jihlavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám