Hlavní obsah

Tvůrci Godzilly natočili Konga

Právo, Jiří Štraub

Producenti snímku Godzilla oživili ikonické filmové monstrum Konga, který se vrátí na plátna v novém snímku Kong: Ostrov lebek. Trailery lákají na velkolepé speciální efekty, adrenalin a výstřední zvířecí i lidské obyvatele Ostrova lebek. Film poběží celosvětově v kinech ve 2D, 3D a v síti IMAX od 10. března 2017.

Trailer k filmu Kong: Ostrov lebek Video: Freeman Ent.

 
Článek

Příběh pojednává o skupině dobrodruhů, vojáků a vědců prozkoumávajících tajemný ostrov v Pacifiku. Narazí na něm nejen na jeho děsivého vládce Konga, ale i na řadu dalších monster nadpřirozených velikostí a na domorodce. Jejich mise se mění v boj o přežití.

Režie se ujal Jordan Vogt-Roberts, který na plátně debutoval v roce 2013 komedií Králové léta. Mezi hlavními představiteli figuruje Tom Hiddleston, jenž ztvárnil například zápornou postavu Lokiho v marvelovském filmovém universu, nebo si zahrál hlavní roli v upírském romantickém dramatu Jima Jarmusche Přežijí jen milenci. S ním se ve filmu objeví Brie Larsonová, držitelka Oscara za hlavní roli ve filmu Room (2015). Člena mise si v nejnovějším snímku o Kongovi zahrál i Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Avengers aj.).

Na tvorbu vizuálních efektů dohlížel držitel dvou Oscarů Stephen Rosenbaum (Avatar, Forrest Gump), ale i jeho týmem počítačově zpracovaný Kong musí být napřed někým zahraný. V tomto případě se role ujal Terry Notary, v minulosti spolupracující s Andym Serkisem, který se jako Kong objevil v kinech už v roce 2005.

Film se natáčel na třech kontinentech přes půl roku. Obsa -huje záběry z Havaje, Austrálie a z Vietnamu. Pro natáčení byly vybrány havajské lokace nacházející se blízko destinací využitých pro film Jurský svět, nehledě na to, že na Havaji se natáčel i King Kong z roku 1976. Některé vietnamské lokace navíc doposud nebyly nikdy nafilmované.

Kong se naposledy na plátně objevil v roce 2005 pod režisérskou taktovkou Petera Jacksona (Pán prstenů, Hobit, Nebeská stvoření, Braindead – Živí mrtví) s Jackem Blackem a Naomi Watts v hlavních rolích. Jacksonovo monstrum bylo vysoké pětadvacet stop, přičemž nejnovější vládce Ostrova lebek měří zhruba sto stop. To z něj dělá doposud největšího amerického Konga, který se kdy pohyboval po filmovém plátně.

Vyšší se objevili jen v japonských adaptacích, a právě japonské ztvárnění z šedesátých let sloužilo společně s klasickým americkým ztvárněním z třicátých let jako hlavní inspirace pro aktuální podobu monstra. Na originální americký film z roku 1933 tu však odkazuje i oblečení herce Johna Goodmana.

Reklama

Výběr článků

Načítám