Hlavní obsah

Skupina Hodiny představuje emotivní singl a videoklip Ze dna

Právo, kul

Česká popová skupina Hodiny představuje novou skladbu a videoklip k ní. Jmenuje se Ze dna a stojí za ním reálný příběh, který inspiroval jejího autora, zpěváka a kytaristu Tomáše Sehnala.

Klip k písni Ze dnaVideo: Universal Music

 
Článek

„Poslední roky mám pocit, že všichni už jen spěcháme. Nejsem jiný a mrzí mě to. Při jedné procházce zasněženou Prahou jsem byl svědkem dojemné scénky. Na lavičce spolu seděli mladá, krásná dívka a starší, na první pohled dost zanedbaný muž. Nejprve jsem si myslel, že k sobě nepatří, ale v ten moment slečna vytáhla z tašky cosi zabaleného v ubrousku a řekla: Na tati... V tu chvíli se mi hlava rozjela a uvědomil jsem si, že i takto žijí někteří z nás,“ popisuje Sehnal.

Kapela by mimo jiné ráda upozornila na to, že lidí bez domova stále přibývá a hranice mezi blahobytem a beznadějí, kdy se člověk ze dne na den ocitne na ulici, je velmi tenká. „Teplá postel, rodina kolem nás, dostatek, zdraví a štěstí jsou dar, se kterým dost často zacházíme jako ze samozřejmostí,“ tvrdí Sehnal.

Natáčení videoklipu probíhalo v lednu a režie se ujal Ondřej Urbanec z agentury ManaWorld, jenž stojí i za předchozím klipem skupiny Hodiny k písničce Jízdní řád. Aby nebyl narušen příběh vzniku písně, tak se štáb rozhodl zůstat v Praze, jejíž tajemná skrytá zákoutí jsou rájem pro filmaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám