Hlavní obsah

Filmové premiéry: Já Daniel Blake, Jackie, Místo u moře, Richard Müller: Nepoznaný a Kruhy

Právo, Věra Míšková

Tento týden jde do kin vítěz canneského festivalu, tragikomedie Já, Daniel Blake. Jackie je portrét Jacqueliny Kennedyové tři dny po zavraždění jejího manžela. Šest oscarových nominací má drama Místo u moře. Pozoruhodný je dokument Richard Müller: Nepoznaný. Pro milovníky hororu je americký film Kruhy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 4. týden

Článek

Já, Daniel Blake

Trailer k filmu Já, Daniel Blake Video: Film Europe

Daniel Blake je padesátník, který po infarktu nemůže nadále vykonávat svou práci a musí žádat o sociální dávky. Musí tedy naskočit na kolotoč nekonečného čekání, nařízení, pravidel, boje s on-line formuláři. Setkání se svobodnou matkou Kate pak rozšiřuje obraz nesmyslně nastaveného sociálního systému, který člověku bere především důstojnost, o další rozměry.

Já, Daniel Blake,VB/Francie/Belgie 2016, 101 min., režie: Ken Loach, hrají: Dave Johns, Hayley Squiresová, Micky McGregor a další.

Jackie

Trailer k filmu JackieVideo: Aerofilms

Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedyová jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují milióny lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu.

Jackie, USA/ Chile/ Francie, 2016, životopisné drama, 99 min., režie: Pablo Larraín, hrají: Natalie Portmanová, Peter Skarsgaard, Greta Gerwigová a další.

Místo u moře

Trailer k filmu Místo u mořeVideo: Falcon

Po smrti svého staršího bratra Joea zjišťuje Lee Chandler s překvapením, že byl svým bratrem ustanoven jako jediný opatrovník synovce Patricka. Vrací se tedy do rodné vesnice, aby pečoval o temperamentního teenagera. Lee a Patrick se oba snaží smířit s životem ve světě bez Joea.

Místo u moře, USA 2016, drama, 137 min., režie: Kenneth Lonergan, hrají: Casey Affleck, Michelle Williamsová, Lucas Hedges a další.

Richard Müller: Nepoznaný

Trailer k filmu Richard Müller: Nepoznaný Video: Asociace českých filmových klubů

Během své kariéry zažil dramatické vzestupy i pády. Poté, co chtěl hudební scénu opustit, se vrátil, a pustil se do boje s neléčenou a konzumací drog akcelerovanou maniodepresí. Dokument je intimním portrétem výrazné autorské osobnosti, která každodenně čelí množství osobních problémů i nonstop zájmu fanoušků i bulváru.

Richard Müller: Nepoznaný, Česko/Slovensko 2016, dokument, 90 min., režie: Miro Remo, účinkují: Richard Müller, Soňa Müllerová, Iva Bittová, Soňa Norisová a další.

Kruhy

Trailer k filmu KruhyVideo: CinemArt CZ

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl.

Kruhy, USA 2017, horor, 102 min., režie: F. Javier Gutiérrez, hrají: Vincent D´Onofrio, Laura Wigginsová, Johnny Galecki a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám