Hlavní obsah

Nové knihy: Hess, Češka, Kalenda i Masterman

Právo, František Cinger

K novinkám tohoto týdne patří druhý díl antologie časopisu Divoké víno 2007 - 2017, soubor studií o židovské kultuře 20. století v českých zemích a potom řada detektivek, dokonce i z doby mládí Karla IV.

Článek

Ludvík Hess:

Antologie Divoké víno 2007-2017

Nové knihy

Druhý díl antologie věnovaná tradici časopisu založeného v roce 1964. Jména jako Žáček, Sýs, Holoubek, Verner, Štreit, Jasanský, Hudec Ahasver, Kulhánek, celkem 83 autorů, jsou zárukou čtení, které nikoho nenechá lhostejným.

Slovart, 304 stran, 499 Kč

Stanislav Češka:

Vražda neviňátek

Nové knihy

Za plukovníkem Motlem přichází spolužák jeho manželky, gynekolog z brněnského předměstí. U jedné ze svých pacientek totiž postrádá dítě, které se jí mělo narodit. Pacientka však tvrdí, že v nemocnici potratila…

Moba, 240 stran, 249 Kč

František Kalenda:

Vraždy ve znamení hvězdy

Nové knihy

Detektivní příběh z doby Karla IV. Prahu obchází strašák – vrah, který za sebou nechává těla zohavená znamením židovské hvězdy. Arcibiskup Arnošt z Pardubic povolává zpět do služby svého nejschopnějšího vyšetřovatele, aby vraha dopadl.

Vyšehrad, 208 stran, 248 Kč, e-kniha 150 Kč

Becky Masterman:

Boj se tmy

Nové knihy

Bývalá agentka FBI Brigid Quinnová zažila psychopatů víc než dost. Chce nechat vše za sebou a vybudovat si v Tucsonu nový život s manželem, přáteli a klidnou prací soukromého očka. Slíbí však pomoc s vyšetřováním smrti syna místnímu páru. A vše pokračuje

Moba, přeložil Roman Tilcer, 408 stran, 339 Kč

Kerstin Danielsson, Roman Voosen:

V bouřlivé noci

Nové knihy

Rok 2005. Ničivý orkán pustoší zmrzlou krajinu a sedmnáct lidí připraví o život. Jednou z obětí je také statkář Johansson. Rok 2015. Bývalý statek shoří na popel a v doutnajících sutinách leží zuhelnatělé tělo s vidlemi v břiše. Neštěstí, nebo série vražd?

Moba, přeložila Eva Osinová, 392 stran, 339 Kč

Jiří Holý (editor):

Cizí i blízcí

Nové knihy

Téma Židé, literatura, kultura v českých zemích ve 20. století nevnímá kulturní paměť jako baštu jediné národní kultury či ideologie, ale představuje dění jako ideově pluralitní a vícejazyčné (sleduje literaturu nejen česky psanou, ale i německojazyčnou a hebrejskou).

Akropolis, 1048 stran, 650 Kč

Keith Stuart:

Kluk z kostek

Nové knihy

Silný příběh otce a autistického syna, kteří k sobě našli cestu díky počítačové hře. Alex svou ženu Jody miluje, ale zapomněl, jak jí to dát najevo. Zbožňuje i svého syna, ale ani za mák mu nerozumí. Svět je pro něj hádanka, kterou bez pomoci nedokáže rozluštit.

Plus, přeložila Johana Eliášová, 352 strany, 329 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám