Hlavní obsah

Carrie Fisherová svou část Star Wars natočila loni, digitální nebude

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmaři popřeli fantazie některých fanoušků, že zesnulá herečka Carrie Fisherová bude doplněna do dalších Star Wars pomocí digitálních triků. Před smrtí prý stihla natočit své záběry do snímku Star Wars: Episode VIII.

Foto: 20th Century Fox

Carrie Fisherová

Článek

„Lucasfilm nemá v plánu stvořit digitální Carrie Fisherovou jako princeznu Leiu,” uvedli v tiskovém prohlášení.

Koncem roku pracovala herečka na Star Wars: Episode VIII. O tom, co bude v dalším díle Episode IX, je předčasné spekulovat, protože není hotov ani scénář, ale Fisherová už tam určitě hrát nebude.

„Carrie Fisherová byla, je a vždy bude součástí rodiny Lucasfilmu. Byla naše princezna, náš generál a co je nejdůležitější, náš přítel. Její ztráta nás pořád bolí,” dodal Lucasfilm.

Foto: © Paul Hackett / Reuters, Reuters

Carrie Fisherová v prosinci 2015 na londýnské premiéře Star Wars: Síla se probouzí

Ve filmu Rogue One: A Star Wars Story byla použita digitální technologie ke stvoření obrazu herce Petera Cushinga, jenž zemřel v roce 1994, a jeho postava se jmenovala Grand Moff Tarkin. Podobně se obraz mrtvých umělců občas používá i v hudebních show, ale takové nápady bývají považovány za trapné až neuctivé, vždy budí velmi emotivní reakce.

Fisherová patřila k nejoblíbenějším postavám Hvězdných válek, kde se objevovala už od roku 1977. Zemřela 27. prosince 2016 na následky infarktu. Kromě své nejslavnější role hrála mimo jiné také v komedii Šampón (1975) nebo ve snímcích Když Harry potkal Sally (1989), Ženy (2008) a The Blues Brothers. Napsala také paměti s názvem Hvězdné války, princeznin deník a další čtyři knihy.

Reklama

Výběr článků

Načítám