Hlavní obsah

Skupina Vivian doprovází album klipem o končících láskách

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Broumovská rocková trojice Vivian je na hudební scéně relativně nový pojem. Ve druhém roce existence ale v prosinci vydala první album Exponáty a ruku v ruce s ním zveřejňuje nyní videoklip k písni Ztracený lásky. Natočila jej díky svému úspěchu ve Skutečné lize.

Klip k písni Ztracený láskyVideo: MusicMap

 
Článek

V roce 2015 se členové Vivian zúčastnili vyhledávací hudební soutěže Skutečná liga. V juniorské kategorii, jelikož ani jednomu z muzikantů tehdy ještě nebylo osmnáct let. V prvním kole vyhráli a kvalifikovali se tak rovnou do finále. Za prvenství ve své kategorii dostali od pořadatele možnost natočit videoklip a hrát na festivalech Benátská!, Okoř se šťávou, Rockování nebo Basinfirefest.

Loni na jaře písničku Ztracený lásky nahráli ve studiu a v červnu k ní v pražském Prokopském údolí natočili videoklip. Jeho scenáristou, kameramanem a režisérem je Jakub Chudý.

„Je to písnička o vztahu, který se rozpadá. On se ale snaží dívku udržet a vztah oživit,“ vysvětluje Novinkám.cz zpěvák a kytarista Martin „Marthy“ Ducháč.

V klipu hrají muzikanti a jejich kamarádka Stella Viková. „Sháněli jsme v Broumově mladou holku, která by v něm zahrála. Stella žádné herecké zkušenosti nemá, ale před kamerou byla skvělá. Jsme rádi, že není jen takříkajíc hrací, ale že je v něm i hraný příběh,“ usmívá se Ducháč.

Loni na podzim dokončila kapela Vivian nahrávání debutového alba Exponáty. Jsou na něm písničky, které vznikaly během doby její existence, a vzhledem k tomu, že by se ráda v budoucnu dostala ve svých textech k novým tématům, definují a korunují první etapu její kariéry.

Foto: archív skupiny

Vivian při natáčení klipu v Prokopském údolí v Praze.

„Album je o vztazích. Témata písniček se doplňují a vlastně na sebe navazují. Některá z nich jsem prožil sám, jiná se stala lidem kolem nebo mě někdo inspiroval vyprávěním. Byli bychom rádi, kdyby nám album pomohlo vejít více ve známost a také se dostat do role hostů na turné nějaké známější kapely. Rádi bychom tak získali další zkušenosti,“ říká Ducháč.

Těmi Exponáty v názvu alba mají Vivian na mysli hrdiny svých textů, svých příběhů.

Strýcem zpěváka a kytaristy Martina Ducháče a jeho bratra, bubeníka Ondřeje (třetím v sestavě je baskytarista a zpěvák Martin Frömmel), je zpěvák a kytarista Thom z kapely Imodium.

„Celou naši první desku produkoval Thom. Pomohl nám v písních vymyslet nové kytarové linky, pracoval s námi na zvuku alba a vůbec nám dal řadu studiových podnětů a zkušeností,“ přiznává Ducháč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám