Hlavní obsah

Coenové chystají westernovou TV sérii i příběh o internetovém zločinu

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový projekt slavných filmových bratří Coenů opět míří na televizní obrazovku, která je poslední dobou ve středu jejich zájmu. The Ballad of Buster Scruggs má být westernový příběh.

Foto: Profimedia.cz

Bratři Coenové

Článek

Bratři píšou scénář a ponechají si i režii seriálu, který nabídne Annapurna TV. Ačkoliv prorazili v Hollywoodu, kvalitní televizní tvorba je přitahuje stále víc, podobně jako další americké filmové herce a režiséry.

V roce 2011 Coeni vyvíjeli komedii HarveKarbo pro televizi Fox, ale společný projekt s Philem Johnstonem se zaseknul a nikdy nebyl vysílán. Poté přišel oceňovaný seriál inspirovaný jejich filmem Fargo, kde měla bratrská dvojice funkci výkonných producentů, žádný díl ale nerežírovala.

Annapurna TV uvažuje o „hybridním uvedení seriálu“, tedy filmovém i televizním. S autorskou dvojicí na příběhu producentsky pracují Megan Ellisonová a Sue Naegleová.

Skautík mafiánem

Kromě toho loni bratři začali pracovat na Dark Webu, příběhu o internetovém obchodu se zbraněmi, drogami a vraždami, jenž je inspirován skutečným osudem bizarního zločince od klávesnice Rosse Ulbrichta.

Ulbricht pocházel z dobře zajištěné americké střední třídy, chodil do skauta, dostal se na univerzitu a vystudoval fyziku. Byl spíše intelektuál než mafián, ale založil anonymní internetový trh Silk Road, který se rozvinul v největší rejdiště zločinu v USA. Ulbricht tam používal přezdívku Dread Pirate Roberts.

Americké úřady odhalily, kdo je Dread Pirate Roberts, v roce 2013 a FBI ho pak zatkla ve vyloženě filmové scénce. Ulbricht si zřejmě myslel, že je krytý a na internetu ho nikdo nemůže odhalit, jenže agenti ho převezli. Dva předstírali, že jsou hádající se milenci a zaujali jeho pozornost, zatímco třetí mu prostě sebral počítač a rychle si nakopíroval všechna data na USB paměť.

Reklama

Výběr článků

Načítám