Hlavní obsah

Zlatým globům dominoval muzikál La La Land

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Letošní udílení prestižních filmových a televizních cen Zlatý glóbus ovládl romantický muzikál La La Land. Proměnil všech svých sedm nominací. Stal se nejen nejlepším filmem v kategorii komedie nebo muzikál, ale ceny za práci na něm získali i herci v hlavních rolích Ryan Gosling a Emma Stoneová a ocenění si odnesl i jeho režisér a autor scénáře Damien Chazelle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Celebrity přicházejí na udílení Zlatých globůVideo: Reuters

 
Článek

La La Land porazil v kategorii komedie a muzikál filmy Božská Florence, Deadpool, Sing Street a 20th Century Women (Ženy 20. století).

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Emma Stoneová z filmu La La Land

Tvůrcům muzikálu, který vypráví příběh lásky jazzového hudebníka a herečky, putovala i ocenění za nejlepší hudbu a původní píseň, kterou se stala City of Stars. [celá zpráva]

Mezi dramaty žádný snímek nedominoval 

Vítězem kategorie drama se stal film Moonlight režiséra Barryho Jenkinse, který vypráví o životě mladého afroamerického homosexuála v USA. Proměnil ale jen jednu z celkových šesti nominací. Porazil snímky Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, Hell or High Water (Ať se stane cokoli), Lion (Lev) a Místo u moře.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Casey Affleck se Zlatým glóbem za nejlepší výkon ve filmovém dramatu

Právě za hlavní roli Leeho Chandlera v posledním jmenovaném snímku získal Zlatý glóbus herec Casey Affleck. Nejlepší herečkou v kategorii dramatu se stala Isabelle Huppertová, která ztvárnila hlavní roli oběti znásilnění v thrilleru Paula Verhoevena Elle. Tento francouzský snímek se stal vítězem v kategorii neanglicky mluvený film.

Foto: Paul Drinkwater, ČTK/AP

Režisér Damien Chazelle

Laureáty cen za herecké výkony ve vedlejších rolích se stali 51letá Američanka Viola Davisová za film Fences a 26letý Brit Aaron Taylor-Johnson za snímek Noční zvířata. Nejlepším animovaným snímkem se stal film Zootropolis: Město zvířat.

Cena pro Streepovou

Ocenění za celoživotní dílo převzala herečka Meryl Streepová, která už získala rekordních 30 nominací na Zlatý glóbus. Streepová byla nominována i na cenu pro nejlepší herečku v komedii nebo muzikálu za film Božská Florence, ocenění ale nezískala.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Meryl Streepová

V oblasti seriálové tvorby si ocenění odnesly dramatický počin The Crown, který vypráví příběh britské královny Alžběty II., a komediální Atlanta.

Zlaté glóby se letos udílely již po čtyřiasedmdesáté, rozhoduje o nich Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Považují se za indikátor, které filmy by 26. února mohly získat Oscary udělované americkou Akademií filmového umění a věd.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám