Hlavní obsah

Nové knihy: Kalenská, Radil, Kokeš a Cialdini

Právo, František Cinger

Vydávání knih se pomalu rozjíždí, takže lze nabídnout nový portrét spisovatele Jiřího Stránského a řadu spíš odborných prací o manipulaci davem či zkušenosti s holocaustem. A lze připomenout i kousek komiksu a audioknihu.

Článek

Renata Kalenská:

Doktor vězeňských věd

Nové knihy

Jiří Stránský žije sice s přesvědčením, že po světě chodí lidé, jejichž jediným úkolem je škodit, ale nedá se otrávit nikým a ničím – na to si toho prožil dost. Lágr v padesátých letech, vězení v letech sedmdesátých, po revoluci neustálý tlak, aby konečně vstoupil do politiky…

Motto, 168 stran, 269 Kč

Tomáš Radil:

Holocaust a Evropa po sedmdesáti letech

Nové knihy

Autor se zaměřuje na sociálně-psychologické aspekty politických podmínek vzniku fašistických a jiných vražedných režimů a jejich ideologie v Evropě, na praxi masových genocidních programů, metody manipulace fašistů s vězni a obranné mechanismy obětí.

Academia, 240 stran, 295 Kč

Radomír D. Kokeš:

Světy na pokračování

Nové knihy

Filmový teoretik Radomír D. Kokeš nabízí zcela nový pohled na fenomén seriálového vyprávění. Na příkladu televizních seriálů vysvětluje jejich vnitřní uspořádání, práci s divákem a hledání jednotného přístupu k různorodým dílům.

Akropolis, 240 stran, 299 Kč

Robert B. Cialdini:

Před-svědčování

Nové knihy

Autor se soustřeďuje na to, jak účinně ovlivňovat druhé, ovšem v etických mezích. A přináší zásadně nový, přitom vědecky podložený objev: nejdůležitější není samotné sdělení, ale jak zapůsobíme na posluchače ještě před ním. Na tom závisí, zda posluchač sdělení přijme.

Jan Melvil Publishing, přeložil Aleš Drobek, 404 stran, 399 Kč, e-kniha 269 Kč

Jiří Anderle:

Obrazy v čase

Nové knihy

Vyprávění známého malíře a grafika o dětství, o lásce k hudbě, ke spisovatelům, k umění.

Radioservis, 11:38 hodin, CD, mp3, 299 Kč

Bart Simpson 12/2016: Zlatý hřeb programu

Nové knihy

Z Barta se stane komiksový scenárista a začne psát svého nejoblíbenějšího hrdinu – Radioaktivního Huga. A vrací se i profesor Frink se svým dalším vynálezem: zvětšujícími paprsky. Když se dostanou do Bartových nenechavých pracek, je o katastrofu postaráno!

Crew, 32 stran, 39 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám